email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Misu Negritoiu, viitorul sef ASF. Cum arata CV-ul celui care a fost si seful ING Romania?

seful ASFMisu NegritoiuParlamentautoritatea de supraveghere financiaraseful ING


Absolvent al Facultatii de  Comert Exterior din cadrul ASE, Misu Negritoiu, acum in varsta de 64 de ani, a absolvit si Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, la fara frecventa.

Ulterior a obtinut titlul de doctor in stiinte economice la ASE Bucuresti in anul 1995, cu teza "Investitiile straine si tranzitia la economia de piata".

Dupa absolvirea facultatii, lucreaza intre anii 1973-1990 ca economist in comertul exterior la ILEXIM, Arpimex si Ministerul Comertului Exterior. Transferat in cadrul Departamentului de analiza economica de la Ministerul Comertului Exterior, a fost numit in anul 1982 ca inlocuitor temporar al sefului Agentiei economice romanesti din New York, apoi al sefului Biroului comercial din Los Angeles.

In anul 1984, devine atasat olimpic al Romaniei la Jocurile Olimpice de Vara de la Los Angeles. Dupa un an este numit in functia de director la intreprinderea Arpexim, care se ocupa cu exportul si importul de pielarie si incaltaminte (fosta fabrica de tabacarie Dambovita).

In perioada 19 noiembrie 1992 - 27 august 1993 a fost ministru de stat, presedinte al Consiliului de Coordonare, Strategie si Reforma in Guvernul Nicolae Vacaroiu, un organism care in teorie ar fi trebuit sa decida programul de guvernare si de reforma al Cabinetului Vacaroiu, dar in practica nu avea nici macar un buget propriu. Confruntat cu opozitia unor oameni politici si directori de intreprinderi de stat cu privire la adoptarea unor masuri de liberalizare a pietei valutare sau a dobanzilor care fusesera convenite prin acordurile cu FMI, Negritoiu demisioneaza din guvern si este numit, incepand cu 1 septembrie 1994, in functia de consilier prezidential pentru probleme economice si de reforma (cu rang de ministru) si coordonator al Grupului Consultativ pe probleme economico-sociale pe langa Presedintele Romaniei, Ion Iliescu, informeaza HotNews.ro.
 
In mai 1997, demisioneaza din Parlament si trece in sectorul privat, la banca anglo-olandeza ING Barings, cu functia de corporate finance manager. In anul 1999 este promovat ca vicepresedinte si director general adjunct al bancii ING Romania.

La 1 august 2006, Misu Negritoiu a preluat pozitia de director general al ING Bank Romania si de presedinte al Comitetului pe Tara al ING Romania, grup financiar care include banca ING Bank Romania, compania de asigurari de viata si pensii ING Asigurari de Viata (Nederlanden), societatea de factoring ING Commercial Finance, societatea de leasing ING Lease si societatea de investitii imobiliare ING Real Estate Investment Management. Negritoiu devine astfel primul bancher autohton care preia conducerea executiva a unei mari banci cu actionar majoritar strain. In acel moment, ING era a patra banca de pe piata din Romania dupa valoarea activelor, cu o cota de piata de 6,3%.



Sursa:   HotNews.ro




de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
seful ASFMisu NegritoiuParlamentautoritatea de supraveghere financiaraseful ING


Data aparitiei: 26 Martie 2014

Votati articolul "Misu Negritoiu, viitorul sef ASF. Cum arata CV-ul celui care a fost si seful ING Romania?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X