email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prestare de servicii inexistente... sau cum sa produci un prejudiciu de 900.000 euro

prestari servicii inexistenteprejudiciuinspectorii antifrauda fiscalaachizitii fictive


In perioada aceasta, inspectorii antifrauda fiscala au identificat si stabilit un prejudiciu total de peste 900.000 euro (4.043.252 lei), reprezentand impozitul pe profit si taxa pe valoarea adaugata aferenta unor operatiuni economice fictive derulate in perioada 2012-2013.

Inspectorii antifrauda fiscala au analizat si monitorizat activitatea comerciala a unei firme cu sediul in Oradea (jud. Bihor), care simula existenta unui circuit de furnizare a unor produse sau servicii pentru societati comerciale de pe intreg teritoriul tarii, in scopul facilitarii evitarii platii obligatiile fiscale.

Firma, care functiona fara puncte de lucru sau persoane angajate, a inregistrat in contabilitate achizitii fictive de diverse produse (materiale de constructii, utilaje, piese de schimb, combustibili, zahar, animale vii, cereale, materiale lemnos etc.) de la entitati din Romania, Ungaria si Slovacia. Ulterior a emis facturi pentru furnizare fictiva de marfuri sau prestare de servicii inexistente (constructii, inchirieri utilaje, creare pagini web etc.) catre 26 de societati cu activitate comerciala reala, ale caror reprezentanti le-au utilizat pentru sustragerea de la plata obligatiilor fiscale prin compensarea debitelor.

Sumele aferente facturilor emise de catre firma incriminata erau ridicate in numerar de la banca si returnate administratorilor firmelor beneficiare in schimbul unui procent. Ridicarile de numerar se efectuau in baza unor borderouri contrafacute de achizitii de diverse marfuri de la persoane fizice.

Intr-unul din cazuri lucrari reale de constructii, realizate pentru primarii din localitati precum Avram Iancu (judetul Bihor), Bulz (judetul Bihor) sau Dobromir (jud. Constanta), se regaseau scriptic si pe facturi emise de catre firma incriminata, pentru a justifica sustragerea de la plata TVA si impozitului pe profit a firmei beneficiare.

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului de stat, inspectorii antifrauda fiscala au dispus instituirea de masuri asiguratorii in valoare totala de 3.214.605 lei asupra bunurilor (utilaje industriale, echipamente electronice etc.) si conturilor bancare identificate si asupra sumelor datorate de catre terti.

Avand in vedere aspectele identificate, inspectorii au sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor si au asigurat constant suportul de specialitate. In cauza, procurorii au dispus efectuarea de perchezitii.

Demersurile de cooperare interinstitutionala intre Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor si Directia Generala Antifrauda Fiscala au fost derulate cu respectarea competentelor materiale specifice fiecareia dintre cele doua structuri, in conditiile stabilite prin documentele de cooperare incheiate in acest sens.

Sursa: ANAF


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
prestari servicii inexistenteprejudiciuinspectorii antifrauda fiscalaachizitii fictive


Data aparitiei: 29 Iulie 2014

Votati articolul "Prestare de servicii inexistente... sau cum sa produci un prejudiciu de 900.000 euro":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X