In aceasta perioada, nu mai putin de 100 de angajati ai Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) au depus cereri de incetare a contractului individual de munca. Aceste persoane urmeaza sa primeasca, in doua transe, salarii compensatorii echivalente cu 12 salarii brute lunare.
Potrivit datelor oficiale, in aceasta primavara, institutia avea 597 de salariati, dintre care 161 de persoane ocupau functii de conducere (sefi departament, directori, directori adjuncti, sefi serviciu).
In data de 30 iulie, Consiliul ASF a decis implementarea unui plan voluntar de disponibilizari. Decizia a avut la baza concluziile "Raportului privind analiza structurii organizationale a Autoritatii ASF", intocmit de PricewaterhouseCoopers Audit, precum si analizele interne ale institutiei.
Potrivit prevederilor acestui plan, incetarea contractelor individuale de munca (CIM) va avea loc efectiv incepand cu ultima zi lucratoare a lunii august, conform unui calendar stabilit de autoritate, dar nu mai tarziu de 30 septembrie, anunta Mediafax.
Totodata, aceeasi sursa noteaza ca prevederile planului de incetare voluntara a raporturilor de munca sunt mentionate si in Contractul colectiv de munca al salariatilor ASF pentru perioada 2014 - 2015.
In schimb, acei salariati ASF ale caror contracte individuale de munca urmeaza sa inceteze pana la 31 decembrie 2014 nu au putut depune cereri de incetare a CIM si, implicit, nu vor beneficia de compensatii.

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile

Agenda Fiscala a Contabilului 2025

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Prima transa va reprezenta echivalentul a sase salarii brute lunare si va fi achitata la data incetarii CIM, respectiv ultima zi lucratoare a acestei luni, 29 august, iar restul in termen de 45 de zile calendaristice de la incetarea contractului.
In situatia in care angajatii ASF care au primit compensatii vor fi reangajati in cadrul institutiei sau intr-o entitate succesoare, acestia vor fi obligati sa ramburseze integral compensatia primita.