email
Noutati in Codul Fiscal 2020 - 11 Monografii Contabile actualizate la zi

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Noutati in Codul Fiscal 2020 - 11 Monografii Contabile actualizate la zi"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.

OANAF 3250/2015 privind aprobarea formularelor pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa

ordinul 3250/2015formularedeclarare impozitestabilire autoimpunereretinere la sursa

Regasiti mai jos Ordinul ANAF nr. 3250/2015 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.

Ordinul ANAF nr. 3250/2015 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa

Ordinul ANAF nr. 3250/2015 pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.950/2012 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 905 din 7 decembrie 2015.

Avand in vedere prevederile art. 81 si ale art. 228 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si prevederile art. 1161 si cele referitoare la obligatiile declarative prevazute de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul prevederilor art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:

Art. I. - Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.950/2012 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 887 din 27 decembrie 2012, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Anexa nr. 2 "Declaratie privind impozitul pe profit", cod 14.13.01.04, se modifica si se inlocuieste cu anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

2. Anexa nr. 7 "Instructiuni de completare a formularului 101 «Declaratie privind impozitul pe profit», cod 14.13.01.04", se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

a) La capitolul I "Depunerea declaratiei", la punctul 1, dupa primul paragraf se introduc patru noi paragrafe, cu urmatorul cuprins: "Declaratia se depune si de persoanele juridice rezidente intr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European care opteaza pentru regularizarea impozitului platit in Romania, potrivit art. 1161 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare. in aceasta situatie, se bifeaza rubrica «Optiune privind regularizarea impozitului, potrivit art. 1161 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal» si se completeaza statul de rezidenta, in rubrica prevazuta in acest scop. Declaratia se depune pe perioada termenului de prescriptie si va fi insotita de certificatul/certificatele de rezidenta fiscala in care se mentioneaza faptul ca persoana juridica a avut rezidenta fiscala intr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European in anul obtinerii venitului si in anul exercitarii optiunii privind regularizarea impozitului in Romania. in vederea identificarii platilor anticipate pentru perioada 1 iunie-31 decembrie 2015 se vor prezenta documente justificative care sa dovedeasca efectuarea retinerii la sursa a impozitului (de exemplu: contracte, facturi, ordine de plata, dispozitii de plata valutare externe etc.)."

b) La capitolul II "Completarea declaratiei", la punctul 1 "Perioada de raportare", dupa ultimul paragraf se introduce un nou paragraf, cu urmatorul cuprins: "La rubrica «Anul», persoanele care intra sub incidenta prevederilor art. 1161 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, completeaza anul in care au fost realizate veniturile pentru care se solicita regularizarea impozitului retinut."

c) La capitolul II "Completarea declaratiei", la punctul 3 sectiunea B «Date privind impozitul pe profit», textul de la randul 50 se modifica si va avea urmatorul cuprins: "Randul 50 - se inscriu, pentru anul de raportare, dupa caz, sumele reprezentand impozit pe profit sau plati anticipate in contul impozitului pe profit, declarate trimestrial prin formularul 100. In cazul persoanelor juridice rezidente intr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European care opteaza pentru regularizarea impozitului platit in Romania, potrivit legii, se inscrie impozitul retinut la sursa de catre platitorul de venit, care constituie plata anticipata in contul impozitului pe profit."

Art. II. - Prevederile art. I pct. 2 se aplica pentru veniturile realizate incepand cu data de 1 iunie 2015.

Art. III. - Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de reglementare a colectarii creantelor bugetare, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, directiile generale regionale ale finantelor publice, precum si, dupa caz, directiile de specialitate din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. IV. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Gelu-stefan Diaconu

Bucuresti, 25 noiembrie 2015.
Nr. 3250.

de Contabilul.ro

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ordinul 3250/2015formularedeclarare impozitestabilire autoimpunereretinere la sursa

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Data aparitiei: 09 Decembrie 2015


Votati articolul "OANAF 3250/2015 privind aprobarea formularelor pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 2 voturi


ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

Bonuri benzina

Intrebare: Pentru o firma neplatitoare de TVA este necesar ca pe bonul fiscal cu care achizitioneaza benzina sa -si declare si codul fiscal? Conform ordonantei?
Mentionez ca societatea deduce 50% combustibil.

Raspuns: Trecerea CUI pe bon este valabil sau le ajuta pe societatile platitoare de TVA, ca sa poata sa...... » citeste tot raspunsul aici

Alte articole publicate in data de 09 Decembrie 2015 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user
Intrebare antispam: 3 + 2 =
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016Subiectele saptamanii

Stiri si analize economice
SATI

Atentie, Contabili!

Modificari in Codul Fiscal 2020 - ATENTIE la monografiile contabile actualizate
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"Noutati in Codul Fiscal 2020 - 11 Monografii Contabile actualizate la zi"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X