Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
email
Modificari in Codul Fiscal - 12 Proceduri Contabile actualizate la zi

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari in Codul Fiscal - 12 Proceduri Contabile actualizate la zi"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.

Metode de organizarea gestiunii pentru un restaurant. Care va fi monografia contabila?

gestiuneimpozit pe profitrestauranteinregistrari contabilecontabilitatea de gestiune

Prin cele ce urmeaza, analizam cazul unei societati comerciale care desfasoara activitatea de restaurant, (platitoare de impozit pe profit si TVA) pentru a stabili daca poate conduce evidenta contabila atat la gestiune bar, cat si la gestiunile bucatariei in baza retetarului prin descarcare cantitativ valorica (in baza rapoartelor de productie zilnice si a consumurilor).

De asemenea, vom vedea daca e obligatoriu ca pentru gestiune bar sa se tina evidenta global valorica cu descarcarea prin "K, precum si care este monografia contabila.


Nicio societate, indiferent de profilul sau de activitate, nu este obligata sa aleaga una sau alta dintre metode. Politicile contabile sunt stabilite de firma si odata aprobate de conducere devin obligatorii pentru societate.

OMFP nr. 1.802/2014 prevede:

"289. ‐ Contabilitatea stocurilor se tine cantitativ si valoric sau numai valoric prin folosirea
inventarului permanent sau a inventarului intermitent."
Singura restrictie este cea de la punctul 291, alin. (5) referitoare la folosirea metodei inventarului intermitent:
"(5) Inventarul intermitent nu se utilizeaza in comertul cu amanuntul in situatia in care se aplica
metoda global‐valorica."
Deci la gestiunea bar nu sunteti obligati sa folositi metoda global valorica, puteti folosi aceeasi metoda ca la gestiunea bucatarie.


Schematic, monografia este:
-    Cumpararea de marfuri pentru gestiunea bar:
   %   =    401
371                     cost de achizitie de pe factura
4426

-    Vanzarea marfurilo:
4111 =      %
                707           pret de vanzare
               4427

-    Descarcarea din gestiune a marfurilor vandute :
607 = 371      costul de achizitie al marfurilor vandute.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Anca Ivanov - Expert contabil

 

 

de Contabilul.ro

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
gestiuneimpozit pe profitrestauranteinregistrari contabilecontabilitatea de gestiune

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Data aparitiei: 18 Martie 2016


Votati articolul "Metode de organizarea gestiunii pentru un restaurant. Care va fi monografia contabila?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 9 voturi


Alte articole publicate in data de 18 Martie 2016 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user

Intrebare antispam: 2 + 4 =
  Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Subiectele saptamanii

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari in Codul Fiscal - 12 Proceduri Contabile actualizate la zi
Aboneaza-te la newsletterul Contabilul.ro si primesti gratuit Raportul special "Modificari in Codul Fiscal - 12 Proceduri Contabile actualizate la zi".
Stiri si analize economice
SATI

Atentie, Contabili!

Modificari in Codul Fiscal 2020 - ATENTIE la noile Proceduri Contabile  
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"Modificari in Codul Fiscal - 12 Proceduri Contabile actualizate la zi"


email
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X