Parteneriatul dintre Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania si ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) a fost largit saptamana trecuta, prin semnarea a inca un acord de cooperare intre cele doua institutii cu ocazia conferintei organizate de ACCA, cu tema Viitorul profesiei contabile si de audit. Evenimentul a avut loc la Bucuresti si a marcat implinirea a zece ani de la deschiderea biroului local din Romania al Asociatiei.
Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, partener al ACCA, a fost reprezentat la cel mai inalt nivel la evenimentul desfasurat la Hotel Intercontinental, de presedintele prof. univ. dr. Robert Aurelian sova care a semnat, impreuna cu directorul executiv dezvoltare al ACCA, Stephen Heathcote, documentul amintit.
Din 2003 CECCAR colaboreaza cu ACCA, in baza unui acord de cooperare in domeniul recunoasterii calificarii profesionale, si din 2009, in baza unui acord in domeniul recunoasterii pregatirii profesionale continue, aplicabil membrilor comuni ai celor doua organisme profesionale.
Prin documentul semnat, ACCA sprijina un numar limitat de stagiari si membri CECCAR, prin acordarea unor conditii financiare exceptionale la inregistrarea pentru calificarea ACCA. Potrivit acordului, valabil pana la 31 martie 2017, "stagiarii si membrii inscrisi in programele CECCAR, care sunt eligibile pentru a fi acreditate de catre ACCA, se vor putea inregistra la ACCA inainte de finalizarea studiilor si beneficia de conditiile speciale ale acestui acord doar daca echivalarile lor ACCA sunt obtinute datorita statutului lor de stagiari sau membri CECCAR".
Evenimentul a reunit peste 200 de participanti, un segment semnificativ fiind reprezentat de profesionisti contabili membri ai CECCAR.
Presedintele CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian sova, a subliniat in alocutiunea sa importanta documentului semnat si a abordat aspecte esentiale ale temei supuse atentiei participantilor, reamintind ca profesionistii contabili trebuie sa constientizeze importanta pe care o reprezinta pentru mediul de afaceri din Romania.
"Am discutat cu presedintele ACCA despre necesitatea unei acreditari a programelor noastre de stagiu, in baza colaborarii dintre cele doua organisme. Este foarte important pentru noi sa asiguram un mediu de pregatire viitorilor profesionisti, care sa le asigure succesul in piata", a declarat prof. univ. dr. Robert Aurelian Sova, in cadrul conferintei.
Sursa:
Examen Consultant Fiscal 2024
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
SAF-T pentru Contribuabili Mici