email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Presedintele CECCAR, Aurelian Sova: Problema profesiei contabile este, in primul rand, de perceptie la nivelul antreprenorului

aurelian sovaceccarprofesia contabilaraportari 2016Problema profesiei contabileantreprenorul

Presedintele Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR), prof. univ. dr. Robert Aurelian Sova, si-a exprimat recent opinia cu privire la unele probleme pe care le intampina profesionistii in domeniul contabil.

"Problema profesiei contabile este, in primul rand, de perceptie la nivelul antreprenorului. International Federation of Accountants (IFAC) stabileste clar doua directii ale profesiei: financiara si manageriala, care este cea interna, de asistare a deciziei. Cu exceptia capitalului strain, companiile din Romania nu cer raportari de acest fel si aceasta componenta manageriala a fost mai putin dezvoltata, inclusiv in profesie.

Antreprenorul percepe valoarea ta adaugata ca profesionist, mai ales cand oferi aceasta componenta, dar din cauza ca este mai putin dezvoltata, s-a creat impresia ca un contabil este cel care face o balanta, niste situatii etc. Consecinta este ca remunerarea nu este suficienta", spune Robert Aurelian Sova, citat de Profit.ro.

Astfel, in opinia lui Aurelian Sova, profesia contabila are, in primul rand, o problema de perceptie in randul antreprenorilor, motiv care face ca remunerarea serviciilor sale sa fie insuficienta.

"Este evident ca Ministerul de Finante se gandeste sa foloseasca acele informatii declarate pentru analize, pentru ca aduc o valoarea adaugata in interpretare. Nu stiu care a fost logica ministerului in stabilirea acestui format, dar banuiesc ca a fost una.

Cred, totusi, ca  aceasta logica ar trebui sa o cunoastem si noi. Daca ni s-ar fi explicat, lucrurile ar fi fost mai usor digerabile, intelegeam care sunt motivele si scopurile. In lipsa acestor explicatii, apare o reactie de nemultumire din partea profesiei”, a declarat presedintele CECCAR, potrivit aceleiasi surse.


 

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
aurelian sovaceccarprofesia contabilaraportari 2016Problema profesiei contabileantreprenorul


Data aparitiei: 05 August 2016

Votati articolul "Presedintele CECCAR, Aurelian Sova: Problema profesiei contabile este, in primul rand, de perceptie la nivelul antreprenorului":
Rating:

Nota: 2.63 din 5 din 19 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X