Publicitatea in orice domeniu aduce beneficii concrete: mai multa vizibilitate, mult mai multi clienti si, fireste, un profit lunar substantial. Munca de calitate merita sa fie facuta cunoscuta si merita sa ajunga la cat mai multi oameni. Daca doriti sa publicati o lucrare de specialitate, acum este momentul potrivit.
In acest context, va informam ca in cadrul parteneriatului cu Reteaua pentru cercetare in stiinte sociale (SSRN), Institutul European pentru guvernanta corporativa (ECGI) publica documente de lucru din seriile Finante si Drept.
Principalul obiectiv al celor doua serii, informeaza CECCAR, este de a promova lucrari de cercetare pe teme conexe guvernantei corporative, ai caror autori sau co-autori sunt Membri ai grupului de cercetare al ECGI. intreaga serie de documente de lucru Finante si Drept sunt disponibile online.
Mai multe detalii despre cum puteti deveni membru cercetator al ECGI si despre cum puteti publica o lucrare pe pagina Institutului sunt disponibile pe pagina urmatoare: http://www.ecgi.org/wp/qanda.php
Una din lucrarile recent publicate in aceasta serie este cea elaborata de Guido Ferrarini, profesor la Universitatea din Genova si membru ECGI - Sa intelegem rolul guvernantei corporative in institutiile financiare ce trateaza reforma dreptului corporativ in institutiile financiare.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Manual de politici contabile - Stick USB
Asa cum argumenteaza autorul "este posibil ca pendularea intre guvernanta corporativa si reglementarile financiare sa fi mers prea departe, ca rezultat al unor asteptari nerealiste si idealizate pe care le au adesea reformatorii; […] guvernanta corporativa trebuie sa recastige o parte din terenul pierdut, poate chiar prin afirmari spontane ale rolului important pe care il au consiliile de administratie in cadrul institutiile financiare si printr-o de-reglementare prudenta a mecanismelor de guvernanta de catre autoritatile de supervizare".
Lucrarea cerceteaza modul in care, dupa criza financiara declansata in 2008, mare parte din vina pentru numeroasele falimente bancare a fost atribuita unei guvernante corporative deficitare. Ca urmare, reglementarea si supervizarea au fost intensificate pentru a completa, uneori chiar pentru a inlocui, in cazuri considerate mai grave, guvernanta corporativa a institutiilor financiare.
Sursa: CECCAR