Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Asociatiile de proprietari depun bilant anul acesta? Ce formulare vor completa?

Ultima actualizare: 19 Mai 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
asociatii proprietariasociatie proprietariongsituatii financiarebilant

Conform prevederilor de la art. 21 din Anexa la HG nr. 1588 din 19 decembrie 2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, cu modificarile si completarile ulterioare:

Asociatiile de proprietari au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie, potrivit prevederilor Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in partida dubla sau in partida simpla, prin optiune, potrivit hotararii adunarii generale a asociatiei de proprietari.
 
Asociatiile de proprietari organizeaza si conduc contabilitatea in conformitate cu reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial, aprobate prin ordin al ministrului economiei si finantelor ( OMFP 1969/2007).

Asociatiile de proprietari care opteaza pentru conducerea contabilitatii in partida simpla vor depune la compartimentele specializate in sprijinirea si indrumarea asociatiilor de proprietari din cadrul consiliilor locale situatia soldurilor elementelor de activ si pasiv, intocmita potrivit ordinului ministrului economiei si finantelor, pana la data de 1 martie pentru situatia existenta la 31 decembrie si pana la data de 1 septembrie pentru situatia existenta la 30 iunie. Asociatiile de proprietari care opteaza pentru conducerea contabilitatii in partida dubla vor depune bilant contabil, conform prevederilor legale.
 
Asociatiile de proprietari care opteaza pentru conducerea contabilitatii in partida dubla vor depune bilant contabil, conform prevederilor legale.
 
Prin urmare, pentru asociatiile de proprietari se poate opta pentru:

- contabilitate in partida dubla condusa conform prevederilor din Anexa 1 –OMFP nr. 1969/2007,  cu modificarile si completarile ulterioare.


La finele exercitiului financiar se intocmesc situatii financiare anuale  cod: S1014-S1015-S1016-S1017, compuse din:
F10 - BILANT  PRESCURTAT
F20 - CONTUL PRESCURTAT AL REZULTATULUI EXERCITIULUI 
F21 - REPARTIZAREA REZULTATULUI EXERCITIULUI FINANCIAR
F25 - SITUATIA ACTIVELOR IMOBILIZATE PENTRU ACTIVITATILE FARA SCOP PATRIMONIAL
F26 - SITUATIA ACTIVELOR IMOBILIZATE PENTRU ACTIVITATILE ECONOMICE (daca este cazul).

De asemenea, la situatiile financiare anuale si va atasa un fisier zip, care  va contine: raportul administratorilor, raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, dupa caz, procesul–verbal al adunarii generale privind aprobarea situatiilor financiare anuale, precum si declaratia prevazuta la pct. 6 din Nota informativa.

Situatiile financiare anuale, vor fi descarcate gratuit de pe site-ul ANAF, accesand link-ul:
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/1014_17_2016.html

Situatiile financiare anuale se depun in termen de 120 de zile de la inchiderea exercitiului financiar. Termenul limita pentru situatiile financiare aferente anului 2016, a fost  data de 02.05.2017.
- contabilitate in partida simpla conform prevederilor din Anexa nr. 2 din OMFP 1969/2007 cu modificarile si completarile ulterioare .

Nu se intocmesc situatii financiare dar se intocmesc si depun semestrial la Directia de specialitate din cadrul primariei Situatia soldurilor elementelor de activ si pasiv la urmatoarele  termene: 1 martie pentru 31 decembrie  si 1 septembrie pentru 30 iunie.

Formatul situatiei este prevazut in Anexa nr. 2 din OMFP 1969/20072007 cu modificarile si completarile ulterioare.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Dana Hristu - Consultant fiscal si expert contabil si auditor financiar

 






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


X