email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce se intampla de la 1 aprilie cu beneficiarii de pensii private Pilon II si Pilon III

Ce se intampla de la 1 aprilie cu beneficiarii de pensii private Pilon II si Pilon III
pensie privataasfcontributii sociale 2018pensii pilon II

ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) a probat o serie de norme privind introducerea platilor esalonate pentru Pilonul II si III de pensii private, incepand cu data de 1 aprilie 2018.

 Pana acum, suma acumulata din contributii se platea o singura data, integral, atunci cand avea loc iesirea in pensie.


Norma privind „utilizarea activului personal net al participantilor la pensiile private" a fost publicata in Monitorul Oficial”. Aceasta prevede ca, incepand cu data 1 aprilie 2018, beneficiarii de pensii Pilon II si III vor putea opta pentru plata unica sau in transe.     

Potrivit Mediafax, pentru transe, suma va putea fi platita in rate egale, de minimum 500 de lei lunar, pe maximum 5 ani - cu exceptia ultimei rate, care este reziduala.

Se ia drept exemplu cazul unui pensionabil (Pilon II si/sau Pilon III) care avea acumulata in fondul de contributii personale suma de 100.000 de lei. Acesta putea sa incaseze 100.000 de lei doar in momentul iesirii la pensie. Insa, de acum, aceasta suma se poate esalona in incasari de minimum 500 de lei lunar, pe 60 de luni (cinci ani), iar ultima rata, reziduala, ar urma sa fie, in acest caz, de 70.000 de lei.
 

Exista trei situatii privind plata pensiilor din Pilon II si Pilon III: pentru limita de varsta sau anticipat, apoi pentru invaliditate si pentru deces.



Pensiile la Pilonul III pot fi platite dupa ce beneficiarii indeplinesc trei conditii: au implinit varsta de 60 de ani, au contribuit cu minim 90 de plati lunare si au in cont o suma minima acumulata - care va fi stabilita prin lege.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensie privataasfcontributii sociale 2018pensii pilon II


Data aparitiei: 02 Aprilie 2018

Votati articolul "Ce se intampla de la 1 aprilie cu beneficiarii de pensii private Pilon II si Pilon III":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Fisa Postului pentru Contabil Sef [Model]

    • Fisa de post a contabilului sef defineste responsabilitatile si asteptarile asociate acestui rol important. Aceasta pozitie necesita nu doar cunostinte solide in domeniul contabilitatii, ci si abilitati de leadership si capacitatea de a se adapta cu succes intr-un mediu financiar in continua schimbare. In plus, contabilul sef este adesea implicat in procesul decizional al organizatiei, oferind analize si interpretari financiare care sustin obiectivele generale ale afacerii....» citeste mai departe aici

  • Casele de marcat devin obligatorii si la automatele comerciale: Fiscul va incepe sa dea amenzi de la 1 octombrie

    • Operatorii economici care desfasoara livrari de bunuri sau prestari de servicii prin intermediul automatelor comerciale si care nu au instalate case de marcat vor fi sanctionati cu o amenda intre 8.000 si 10.000 de lei. Sanctiunea se aplica incepand cu 1 octombrie 2024. In plus, ANAF va confisca sumele nejustificate si va suspenda activitatea operatorului economic la unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor. Prin interm...» citeste mai departe aici

  • Majorare de capital social: studiu de caz privind monografia contabila

    • Potrivit art 210 din Legea 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, capitalul social se poate mari prin emisiunea de actiuni noi sau prin majorarea valorii nominale a actiunilor existente in schimbul unor noi aporturi in numerar si/sau in natura. (1) Capitalul social se poate mari prin emisiunea de actiuni noi sau prin majorarea valorii din nominale a actiunilor existente in schimbul unor noi aporturi in numerar si/sau in natura. (2) ...» citeste mai departe aici

  • Recuperarea pierderilor fiscale: ce prevede art. 31 din Codul Fiscal si un studiu de caz practic

    • Legislatia clarifica modalitatile prin care companiile care au functionat initial ca microintreprinderi si au trecut apoi la sistemul de impozitare pe profit pot sa recupereze pierderile fiscale. In nota de fundamentare a OUG nr. 115/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru prorogarea unor termene, s-au cuprins unele prev...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X