email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP: proiect pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.64/2007

MFP: proiect pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.64/2007
datorie publicamfpdobanzirambursare

Pe site-ul MFP (Ministerul Finantelor Publice) a fost publicat in data de 4 iunie 2018 un proiect de hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.64/2007 privind datoria publica, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.1470/2007.


In conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publica si a normelor metodologice de aplicare, aprobate prin Hotarirea Guvernului nr. 1470/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, Ministerul Finantelor Publice este singurul administrator al datoriei publice guvernamentale.

Din cadrul instrumentelor utilizate in contractarea datoriei publice guvernamentale fac parte si titlurile de stat dedicate populatiei.

 Acestea au fost emise incepand din anul 2015 prin mecanismul Bursei de Valori Bucuresti. Pe parcursul derularii acestui program s-a identificat necesitatea diversificarii canalelor de distributie, respectiv largirea modalitatilor de vanzare si distributie a emisiunilor de titluri de stat destinate populatiei. Astfel, prin hotararea de Guvern nr. 682/2017 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publica, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.470/2007, a fost inclusa posibilitatea emiterii titlurilor de stat prin intermediul unitatilor operative ale Trezoreriei Statului.

De asemenea, in vederea derularii emisiunilor de titluri de stat pentru populatie, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 64/2007 a fost completata prin OUG nr. 44/24.05.2018 in sensul autorizarii Companiei Nationale Posta Romana, si a altor entitati interesate care au infrastructura necesara cu acoperire la nivelul intregii tari, inclusiv in mediul rural si care indeplinesc cerinte specifice de securitate a tranzactiilor si a documentelor, precum si in ceea ce priveste confidentialitatea operatiunilor derulate.


Procedura detaliata privind modalitatea de emitere, de vanzare si distributie, rambursare si plata a dobanzilor, de inregistrare si raportare prin intermediul unitatilor operative ale Trezoreriei Statului si institutiilor de credit, se aproba prin ordin al ministrului finantelor publice. Procedura detaliata privind modalitatea de emitere, de vanzare si distributie, rambursare si plata a dobanzilor, de inregistrare si raportare prin intermediul subunitatilor postale din reteaua Companiei Nationale Posta Romana S.A. se aproba prin ordin comun al ministrului finantelor publice si al ministrului comunicatiilor si societatii informationale.”, se arata in proiectul de hotarare.


Citit textul complet in atasamentele de mai jos:

Proiectul de hotarare >>

Nota de fundamentare >>


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
datorie publicamfpdobanzirambursare


Data aparitiei: 05 Iunie 2018

Votati articolul "MFP: proiect pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.64/2007":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X