email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sesiune online ANAF: Esalonarea la plata a obligatiilor fiscale

Sesiune online ANAF: Esalonarea la plata a obligatiilor fiscale
esalonare la plataobligatii fiscaleanaf

ANAF a sustinut o noua sesiune de asistenta online pe pagina de Facebook, cu aceeasi tema la baza - Esalonarea la plata a obligatiilor fiscale. Am realizat mai jos o scurta colectie cu intrebari si raspunsuri ce pot reprezenta o indrumare importanta pentru tine.

In cazul in care nu gasesti in aceasta sesiune raspunsul de care ai nevoie, poti consulta AICI si prima sesiune online pe care a sustinut-o ANAF pe acelasi subiect fiscal.
 


Esalonarea la plata a obligatiilor fiscale: raspunsul specialistilor ANAF


1. Intrebare: In urma controlului la un Cabinet de avocat pentru perioada 2012-2016 a rezultat de plata la CASS suma de 15.000 lei, stabilt pentru avocatul titular, pe Cnp. Va rog sa-mi spuneti daca se poate esalona plata acestei sume si care este perioada maxima de esalonare. 


Raspuns ANAF

Esalonarea la plata a obligatiilor fiscale se solicita in baza unei cereri depusa la organul fiscal competent. Pentru a beneficia de esalonare la plata, trebuie indeplinite cumulativ urmatoarele conditii de catre debitor:

a) sa se afle in dificultate generata de lipsa temporara de disponibilitati banesti si sa aiba capacitate financiara de plata pe perioada de esalonare la plata. Aceste situatii se apreciaza de organul fiscal competent pe baza programului de restructurare sau de redresare financiara ori a altor informatii si/sau documente relevante, prezentate de debitor sau detinute de organul fiscal;


b) sa aiba constituita garantie;
c) sa nu se afle in procedura insolventei;
d) sa nu se afle in dizolvare potrivit prevederilor legale in vigoare;
e) sa nu i se fi stabilit raspunderea potrivit legislatiei privind insolventa si/sau raspunderea solidara.

Pe langa conditiile mentionate mai sus, debitorul trebuie sa aiba depuse toate declaratiile fiscale, potrivit vectorului fiscal. Aceasta conditie trebuie indeplinita la data eliberarii certificatului de atestare fiscala.

Pasii care trebuie urmati pentru a beneficia de esalonare sunt prezentati si in brosura privind esalonarea la plata, ce este disponibila pe site-ul nostru si poate fi accesata la urmatorul link: https://static.anaf.ro/.../brosura.../mobile/index.html
 

2. Intrebare: Am o esalonare in curs. Primesc o decizie de impunere. Mai pot solicita o esalonare daca nu am finalizat-o pe cealalta (mai am 2 rate)?


Raspuns ANAF

Dumneavoastra puteti solicita modificarea deciziei de esalonare la plata prin includerea obligatiilor cuprinse in decizia de impunere. Cererea se depune pe perioada de valabilitate a esalonarii. Mentionam ca dvs puteti depune cel mult doua cereri de modificare a deciziei de esalonare la plata intr-un an de esalonare.


3. Intrebare: In cazul in care exista un grafic de esalonare, cate zile peste data scadenta poti intarzia cu plata esalonarii?


Raspuns ANAF

Esalonarea la plata acordata pentru obligatiile fiscale isi mentine valabilitatea cu conditia sa se respecte cuantumul si termenele de plata din graficul de esalonare.

Esalonarea la plata isi mentine valabilitatea si daca rata de esalonare este achitata pana la urmatorul termen de plata din graficul de esalonare.


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
esalonare la plataobligatii fiscaleanaf


Data aparitiei: 25 Octombrie 2018

Votati articolul "Sesiune online ANAF: Esalonarea la plata a obligatiilor fiscale":
Rating:

Nota: 3.88 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X