email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Autorizatia de mediu: cine trebuie sa ceara viza anuala din 2019 si cine din 2020

Autorizatia de mediu: cine trebuie sa ceara viza anuala din 2019 si cine din 2020
autorizatie de mediuviza anualaoug

Ministerul Mediului a pus in dezbatere publica un proiect de act normativ privind aprobarea Procedurii pentru aplicarea vizei anuale a autorizatiei de mediu si autorizatiei integrate de mediu. Din acesta reiese ca anumite firme  trebuie sa ceara viza in 2019 si altele trebuie sa o ceara in 2020.  
 

Valabilitatea autorizatiilor de mediu depinde de obtinerea unor noi vize anuale, potrivit Ordinului ministrului mediului nr. 1171/2018.


Prin prezentul referat propunem elaborarea unui ordin de ministru pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului mediului nr. 1171/2018 privind aprobarea procedurii de aplicare a vizei anuale a autorizatiei de mediu si autorizatiei integrate de mediu din urmatoarele motive:

- In perioada 15 noiembrie 2018 – 31 ianuarie 2019, la nivel de tara, trebuiau sa solicite aplicarea vizei anuale un numar de 23813 de agenti economici. Dintre acestia, au solicitat aplicarea vizei doar 3017 de agenti economici, desi toti agentii economici au fost instiiintati de intrarea in vigoare a Ordinului nr. 1171/2018.

- In vederea deblocarii acestei situatii, consideram ca este necesara modificarea ordinului mai sus amintit in sensul includerii in cuprinsul lui a unei prevederi care sa reglementeze o perioada de tranzitie de la fostele prevederi legale la cele referitoare la aplicarea vizei anuale.

- Consideram ca o astfel de masura este in favoarea mediului de afaceri, impiedicand blocarea activitatii agentilor economici care nu au solicitat aplicarea vizei anuale.

 

Dupa articolul 5, se introduce un nou articol, articolul 51 , cu urmatorul cuprins:

” Art. 51 (1) Pentru autorizatiile de mediu si autorizatiile integrate de mediu cu data de emitere pana la data de 31 august, titularii solicita viza anuala incepand cu anul 2020, cu respectarea prevederilor art. 3 alin. (2);

(2) Pentru autorizatiile de mediu si autorizatiile integrate de mediu cu data de emitere dupa data de 1 septembrie, titularii solicita viza anuala incepand cu anul 2019, cu respectarea prevederilor art. 3 alin. (2); (3) Autorizatiilor de mediu si autorizatiilor integrate de mediu care au obtinut viza anuala la data emiterii prezentului ordin, nu li se aplica prevederile de la alin. (1) si alin. (2).”

2. Articolul 6 se modifica si va avea urmatorul cuprins: ”

Art. 6 Pentru autorizatiile de mediu si autorizatiile integrate de mediu care nu au obtinut viza anuala se aplica prevederile art. 17 alin. (3) si alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2005 privind protectia mediului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 265/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.”.

 

Consultati documentele atasate mai jos:

Proiectul

Referatul de aprobare
 

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
autorizatie de mediuviza anualaoug


Data aparitiei: 22 Februarie 2019

Votati articolul "Autorizatia de mediu: cine trebuie sa ceara viza anuala din 2019 si cine din 2020":
Rating:

Nota: 3 din 5 din 6 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X