email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NOU la CCF: Modificari importante privind viza anuala de libera practica (Hotararea 3/2021)

NOU la CCF: Modificari importante privind viza anuala de libera practica (Hotararea 3/2021)
consultanti fiscaliviza anualaccf

In Monitorul Oficial nr. 128 din 8 februarie 2021 a fost publicata Hotararea nr. 3/2021 care aduce mai multe modificari pentru membrii Camerei Consultantilor Fiscali in anul 2021. 


Printre noutatile oficializate recent se numara si viza anuala de libera practica. Este important de precizat ca acest document modifica si completeaza Hotararea nr.13/2020 pentru aprobarea cotizatiilor, a termenelor de plata si a obligatiilor declarative in 2021. 

Consulta in continuare textul actului normativ.

Hotararea nr. 3/2021 - Camera Consultantilor Fiscali: continutul actului normativ

Denumire completa: Hotararea nr. 3/2021 pentru modificarea si completarea Hotararii Consiliului superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 13/2020 privind aprobarea cotizatiilor, a termenelor de plata si a obligatiilor declarative pentru membrii Camerei Consultantilor Fiscali in anul 2021 si pentru modificarea anexei nr. 8 la Regulamentul de organizare si functionare al Camerei Consultantilor Fiscali, aprobat prin Hotararea Consiliului superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 3/2017
 

 

Art. I. - Hotararea Consiliului superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 13/2020 privind aprobarea cotizatiilor, a termenelor de plata si a obligatiilor declarative pentru membrii Camerei Consultantilor Fiscali in anul 2021, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1308 din 30 decembrie 2020, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
 

La articolul 7, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:



 “(3) In cazul indeplinirii cumulative a conditiilor de catre membrii activi - persoane fizice - prevazute la alin. (2) pana la data de 15 martie 2021 inclusiv, viza anuala se acorda pentru perioada 16 martie 2021 – 15 martie 2022.”

La articolul 7, dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (31), cu urmatorul cuprins:

“(31) In cazul indeplinirii cumulative a conditiilor de catre membrii activi - persoane juridice - prevazute la alin. (2) pana la data de 15 martie 2021 inclusiv, viza anuala se acorda pentru perioada 1 ianuarie 2021 – 15 martie 2022.”

La articolul 7, dupa alineatul (4) se introduc doua noi alineate, alineatele (4^1) si (4^2) cu urmatorul cuprins:

“(4^1) – In cazul persoanelor fizice inscrise in Registrul consultantilor fiscali si al societatilor de consultanta fiscala in anul 2021 (cum ar fi persoanele fizice care au promovat examenul in anii 2021/2020/2019 sau pentru care au fost recunoscute de catre Camera Consultantilor Fiscali titlurile de calificare profesionala obtinute in unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European sau  Confederatiei Elvetiene) viza anuala de libera practica se acorda de la data inregistrarii in Registrul consultantilor fiscali si al societatilor de consultanta fiscala pana la 15 martie 2022.”

“(4^2) - In cazul persoanelor juridice inscrise in Registrul consultantilor fiscali si al societatilor de consultanta fiscala in anul 2021, viza anuala de libera practica se acorda de la data inregistrarii in Registrul consultantilor fiscali si al societatilor de consultanta fiscala pana la 15 martie 2022.”

         Art. II. - Anexa nr. 8 la Regulamentul de organizare si functionare al Camerei Consultantilor Fiscali, aprobat prin Hotararea Consiliului superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 3/2017, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 185 din 15 martie 2017, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se inlocuieste cu anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.

 

Art. III. – Prezenta hotarare se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Presedintele Camerei Consultantilor Fiscali

Dan Manolescu

Anexa

(Anexa nr. 8 la regulament)

 

CAMERA CONSULTANTILOR FISCALI

Seria…..nr……..

VIZA ANUALA

pentru persoane juridice

Camera Consultantilor Fiscali, avand in vedere prevederile Ordonantei Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala, aprobata cu modificari prin Legea nr. 198/2002, cu modificarile si completarile ulterioare si ale Regulamentului de organizare si functionare al Camerei Consultantilor Fiscali, aprobat prin Hotararea Consiliului superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 3/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, acorda viza de libera practica pentru perioada ………………………………….....…Societatii ……………………………………………………………................... cu sediul in localitatea ……………………………..str…………………………………...……nr……………, bl………….., sc……………, et…………, ap…………., judetul/sectorul……………………………….., cod unic de inregistrare nr.…………………………….…si autorizata de Camera Consultantilor Fiscali cu nr./data…………………

 

            Acordarea vizei anuale nu exonereaza de raspundere ………………………………………...

 

pentru eventualele date nereale privitoare la raportarea veniturilor constatate ulterior acordarii vizei.

 

Director executiv,

……………………..

 

Nr…………/Data:……../…./………                           

 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
consultanti fiscaliviza anualaccf


Data aparitiei: 09 Februarie 2021

Votati articolul "NOU la CCF: Modificari importante privind viza anuala de libera practica (Hotararea 3/2021)":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X