email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legea nr. 54/2020: Bonificatii de 10% pentru plata la timp a impozitului pe profit sau a impozitului micro

Legea nr. 54/2020: Bonificatii de 10% pentru plata la timp a impozitului pe profit sau a impozitului micro
impozit pe profitimpozit microbonificatii

Legea nr. 54/2020 modifica Ordonanta de Urgenta 33/2020, astfel incat bonificatiile de pana la 10% pentru plata la timp a impozitelor sa fie extinse si pentru trimestrele II si III ale anului 2020.

Asadar, firmele care achita impozitul pe profit la termen, 25 iulie (T 2) si 25 octombrie (T 3), vor beneficia de o reducere de 10%. Aceeasi reducere de 10% se aplica si la venitul microintreprinderilor.

Legea nr. 54/2020 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 33/2020 privind unele masuri fiscale si modificarea unor acte normative a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 396 din 15 mai 2020.
 

Legea nr. 54/2020: prevederile actului normative

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic. -

Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 33 din 26 martie 2020 privind unele masuri fiscale si modificarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 260 din 30 martie 2020, cu modificarile ulterioare, cu urmatoarea completare:

- La articolul 1, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu urmatorul cuprins:


"
(11) Contribuabilii platitori de impozit pe profit, indiferent de sistemul de declarare si plata prevazut la art. 41 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, contribuabilii care platesc impozit pe venitul microintreprinderilor, care platesc impozitul datorat la termenele scadente, 25 iulie 2020 inclusiv, pentru trimestrul II, si 25 octombrie 2020 inclusiv, pentru trimestrul III, beneficiaza de o bonificatie de 10% calculata asupra impozitului pe profit datorat."

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Gestionati CORECT procesul de radiere al unui SRL/PFA?


Ce aveti de facut, din punct de vedere contabil,
atunci cand va confruntati cu un caz de radiere?

 
Atentie, procedura in sine este una complexa, sunt multe aspecte de gestionat (legate de stingerea datoriilor fiscale, lichidarea activelor si a stocurilor de marfa, plata impozitelor si contributiilor care rezulta din aceste operatiuni etc.) si, desigur, sunt multe documente de intocmit.
 
Si tocmai pentru ca procedura este una complexa, va oferim un ajutor solid prin intermediul unei lucrari de ultima ora, marca Rentrop & Straton: Radiere SRL. PFA. II. IF!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
impozit pe profitimpozit microbonificatii


Data aparitiei: 19 Mai 2020

Votati articolul "Legea nr. 54/2020: Bonificatii de 10% pentru plata la timp a impozitului pe profit sau a impozitului micro":
Rating:

Nota: 4.11 din 5 din 14 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

X