email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OFICIAL Certificatele de Situatie de Urgenta pot fi solicitate si pentru luna mai. Termenul final este 15 iunie

OFICIAL Certificatele de Situatie de Urgenta pot fi solicitate si pentru luna mai. Termenul final este 15 iunie
certificat de situatie de urgentaOUG 67/2020veniturimonitorul oficial
Firmele vor putea sa solicite certificate de situatie de urgenta si pentru diminuarea veniturilor din luna mai, prin raportare la media lunilor ianuarie si februarie 2020. 
 
Prevederea este inclusa in Ordinul 1730/2020 (Monitorul Oficial nr. 419 din 20 mai 2020) care modifica Ordinul nr. 791/2020. 
Guvernul a inclus recent si luna aprilie drept perioada pentru care se poate  solicita certificat de situatie de urgenta, prin OUG 67 / 2020, insa prin noul ordin au fost introduse noi modificari. Termenul final pana la care companiile pot sa solicite si sa primeasca certificatul de situatie de urgenta este 15 iunie 2020.
 

Ordinul 1730/2020: continutul actului normativ

Art. I. -
 
Ordinul ministrului economiei, energiei si mediului de afaceri nr. 791/2020 privind acordarea certificatelor de situatii de urgenta operatorilor economici a caror activitate este afectata in contextul pandemiei SARS-CoV-2, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 248 din 25 martie 2020, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
 
1. La articolul 2, litera b) va avea urmatorul cuprins:
 
"
b) TIP 2 (GALBEN) - eliberat in forma prezentata in anexa nr. 2*), pentru solicitantii care cer acordarea acestuia in baza declaratiei pe propria raspundere emise in forma prezentata in anexa nr. 3, din care rezulta inregistrarea unei diminuari a veniturilor sau a incasarilor cu minimum 25% in luna martie, aprilie sau mai 2020, prin raportare la media lunilor ianuarie si februarie 2020."
 
2. La articolul 6 alineatul (1), litera b) va avea urmatorul cuprins:
 
"
b) declaratie pe propria raspundere a reprezentantului legal, prin care acesta atesta ca toate informatiile si documentele care stau la baza cererii pentru obtinerea certificatului sunt conforme cu realitatea si respecta legislatia in vigoare raportat la tipul de certificat solicitat, conform cerintelor instituite in cuprinsul art. 2 cu referire la inchiderea totala sau partiala a activitatii ca urmare a efectelor deciziilor emise de autoritatile publice competente pe perioada starii de urgenta sau la diminuarea veniturilor sau a incasarilor cu minimum 25% in luna martie, aprilie sau mai 2020, prin raportare la media lunilor ianuarie si februarie 2020. In situatia in care reprezentantul legal nu detine semnatura electronica, acesta poate semna olograf, urmand ca toate documentele incarcate in platforma http://prevenire.gov.ro (inclusiv declaratia pe propria raspundere) sa fie semnate electronic de catre imputernicitul desemnat in acest sens in anexa nr. 3."
 
3. Articolul 9 va avea urmatorul cuprins:
 
Art. 9. -
Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri poate elibera certificate de situatii de urgenta, la cerere, operatorilor economici a caror activitate este afectata in contextul pandemiei SARS-CoV-2 pana la data de 15 iunie 2020."
 
4. Anexele nr. 2 si 3 se modifica si se inlocuiesc cu anexele nr. 1 si 2, care fac parte integranta din prezentul ordin.
 
 
Art. II. -
 
In termen de 5 zile de la aprobarea si publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a prezentului ordin, Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri va asigura adaptarea si functionarea platformei electronice http://prevenire.gov.ro, in scopul ducerii la indeplinire a prezentului ordin.
 
 
Art. III. -
 
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 
Va prezentam mai jos noul certificat tip 2 –GALBEN si noul model al declaratiei pe propria raspundere care trebuie utilizat incepand cu data de 21 mai 2020.
 
 
                  
                                                                  DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE

 
Subsemnatul/Subsemnata, . . . . . . . . . ., cetatean . . . . . . . . . ., nascut/nascuta la data de . . . . . . . . . . in . . . . . . . . . ., cu domiciliul in . . . . . . . . . ., legitimat/legitimata cu . . . . . . . . . ., seria . . . . . . . . . . nr. . . . . . . . . . ., eliberat/eliberata de . . . . . . . . . . la data de . . . . . . . . . ., CNP . . . . . . . . . ., adresa de e-mail . . . . . . . . . ., in calitate de reprezentant legal al . . . . . . . . . ., cu sediul social in . . . . . . . . . ., avand CUI/CIF . . . . . . . . . ., declar pe propria raspundere urmatoarele:
 
1. toate datele si informatiile furnizate in vederea obtinerii Certificatului de situatie de urgenta (CSU) sunt complete, reale si corecte in fiecare detaliu prezentat;
 
2. toate informatiile si documentele care stau la baza cererii pentru obtinerea certificatului sunt conforme cu realitatea si respecta legislatia in vigoare raportat la tipul de certificat solicitat, conform conditiilor impuse de actele normative incidente;
 
3. imi dau acordul privind accesarea si prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri si de alte institutii publice care vor oferi facilitati sau masuri de sprijin si in baza acestui CSU;
 
4. adresa de corespondenta electronica indicata in cadrul solicitarii CSU este veridica, functionala, verificata de catre subsemnatul si accept ca toate informatiile si documentele furnizate de catre Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, prin intermediul acesteia, sa fie considerate ca fiind corespondenta transmisa oficial si receptionata;
5. optez prin intermediul platformei http://prevenire.gov.ro pentru urmatorul tip de certificat:
 
□ TIP 1 (ALBASTRU) - pentru intreruperea activitatii total sau partial, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autoritatile publice competente, potrivit legii, pe perioada starii de urgenta decretate;
 
□ TIP 2 (GALBEN) - pentru inregistrarea unei diminuari a veniturilor sau a incasarilor cu minimum 25% in luna martie sau aprilie sau mai 2020 prin raportare la media lunilor ianuarie si februarie 2020;
 
6. entitatea pe care o reprezint:
 
□ nu este definita ca o organizatie nonguvernamentala (ONG);
 
□ este definita ca ONG care desfasoara si activitati economice, supuse impozitarii, conform prevederilor titlului II "Impozit pe profit" din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare;
 
7. toate informatiile si documentele necesare obtinerii CSU vor fi completate, respectiv incarcate sub semnatura electronica, de catre:
 
□ subsemnatul, in calitate de reprezentant legal;
 
□ domnul/doamna . . . . . . . . . ., nascut/nascuta la data de . . . . . . . . . . in . . . . . . . . . ., cu domiciliul in . . . . . . . . . ., legitimat/legitimata cu . . . . . . . . . ., seria . . . . . . . . . . nr. . . . . . . . . . ., eliberat/eliberata de . . . . . . . . . . la data de . . . . . . . . . ., CNP . . . . . . . . . ., in calitate de imputernicit. Inteleg ca, in cazul in care aceasta declaratie nu este conforma cu realitatea, sunt pasibil de incalcarea prevederilor legale si suportarea consecintelor.
 
Totodata, declar ca am luat cunostinta de prevederile art. 326 "Falsul in declaratii" din Codul penal referitor la: " (1) Declararea necorespunzatoare a adevarului, facuta unei persoane dintre cele prevazute in art. 175 sau unei unitati in care aceasta isi desfasoara activitatea in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste la producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda."
 
     Data                                                                      Semnatura solicitantului
    . . . . . . . . . .                                                                    . . . . . . . . . .
 
 
 
ATENTIE!
Toate campurile se completeaza obligatoriu!

de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
certificat de situatie de urgentaOUG 67/2020veniturimonitorul oficial


Data aparitiei: 21 Mai 2020

Votati articolul "OFICIAL Certificatele de Situatie de Urgenta pot fi solicitate si pentru luna mai. Termenul final este 15 iunie":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X