email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Economiei anunta deschiderea a 3 scheme de finantare pentru microintreprinderi, firme mici si mijlocii (IMM) si PFA

Ministerul Economiei anunta deschiderea a 3 scheme de finantare pentru microintreprinderi, firme mici si mijlocii (IMM) si PFA
granturipfaimm

Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri a publicat spre consultare publica proiectul de ordonanta de urgenta pentru deschiderea a 3 scheme de finantare pentru microintreprinderi, firme mici si mijlocii (IMM) si PFA.
 

Iata tipurile de ajutoare propuse:
 

1. Microgranturi pentru firme si PFA - 2.000 Euro

Microgranturile se vor acorda sub forma de suma forfetara in valoare de 2.000 de euro fiecare. Bugetul total disponibil va fi de 100 de milioane de euro, din care 85% de la UE si restul de la bugetul de stat, anunta ministerul Economiei intr-o postare pe Facebook.

Beneficiarii vor fi IMM-uri care nu au angajati, precum si PFA care activeaza ca medici sau in domeniul artistic/creativ.
 

2. Granturi de capital de lucru: 2.000-150.000 Euro

Aceste granturi vor avea valoare variabila, ca procent din cifra de afaceri pe anul 2019 a firmelor beneficiare (IMM-uri a caror activitate a fost afectata de raspandirea virusului COVID-19 sau a caror activitate a fost interzisa prin ordonante militare pe perioada starii de urgenta si/sau pe perioada starii de alerta, in conditiile specifice prevazute de prezenta ordonanta de urgenta). Printre conditiile de acordare se mentine criteriul ca firma solicitanta sa aiba certificat de situatie de urgenta (CSU). Aceste certificate au putut fi solicitate de la Ministerul Economiei pana pe 15 iunie 2020.
 

3. Granturi pentru investitii: 50.000-200.000 Euro

Granturile pentru investitii vor fi acordate pe baza de proiect depus de firma beneficiara si aprobat de Ministerul Economiei, prin AIMMAIPE (Agentiile pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului), mai informeaza sursa citata.

Firma beneficiara va trebui sa vina cu un aport propriu la cheltuielile eligibile de cel putin 15%. Acest aport este de 30% pentru firmele din Bucuresti si judetul Ilfov.

Listele complete cu domeniile de activitate ale firmelor eligibile si grila de punctaj pentru proiectele de investitii sunt si ele publicate ca anexe la proiectul de OUG.
 

Virgil Popescu, ministrul Economiei, anunta ca, in prezent, se lucreaza la platforma prin care firmele vor putea accesa aceste fonduri europene, in valoare totala de 1 miliard de euro.

"In acest moment, se lucreaza la aplicatia informatica, platforma prin care firmele vor putea accesa aceste fonduri europene, in valoare totala de 1 miliard de euro.", potrivit unei postari pe Facebook.

Ministrul Economiei mai informeaza ca banii din primele doua scheme vor putea si accesati repede, insa pentru a treia schema, granturile pentru investitii, va fi nevoie de timp.

"Pe prima schema de ajutor, vorbim de micrograntul de 2.000 de euro, banii se vor accesa repede. La fel si pentru cea de-a doua schema, cea pentru capitalul de lucru.

 Pentru cea de-a treia schema de ajutor este nevoie de timp, creditele de investitii nu vor fi oferite pe loc pentru ca antreprenorii trebuie sa faca achizitiile si trebuie sa faca dovada facturilor.", a mai scris Virgil Popescu.

"Vestea buna este ca aceste contracte trebuie incheiate obligatoriu anul acesta.", incheie incurajator Virgil Popescu postarea publica.

Proiectul de OUG si anexele pot fi consultate aici >>>


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
granturipfaimm


Data aparitiei: 14 Iulie 2020

Votati articolul "Ministerul Economiei anunta deschiderea a 3 scheme de finantare pentru microintreprinderi, firme mici si mijlocii (IMM) si PFA":
Rating:

Nota: 4.29 din 5 din 14 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X