email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul nr. 1228/2020 impune masuri pentru cei care organizeaza cursuri de perfectionare, instruire si workshopuri pentru adulti

Ordinul nr. 1228/2020 impune masuri pentru cei care organizeaza cursuri de perfectionare, instruire si workshopuri pentru adulti
monitorul oficialfonduri europene

Ordinul nr. 1228/2020 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 587 din 3 iulie 2020 si contine masurile de prevenire a raspandirii infectiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 care trebuie implementate de catre cei care organizeaza cursuri de perfectionare, formare, instruire si workshopuri pentru adulti.

Regulile prezente in ordin se aplica si activitatilor organizate pentru implementarea proiectelor finantate din fonduri europene, precum si unor activitati specifice organizate de catre institutiile cu atributii in domeniul apararii nationale, ordinii si sigurantei publice si cele din domeniul diplomatic.

Ordinul nr. 1228/2020 a intrat in vigoare de la 3 iulie 2020.
 

Ordinul nr. 1228/2020 - masuri cursuri de formare: continutul actului normativ

Denumirea completa a actului normativ: Ordinul nr. 1228/2020 privind masurile de prevenire a raspandirii infectiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 care trebuie implementate de catre cei care organizeaza cursuri de perfectionare, formare, instruire si workshopuri pentru adulti, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finantate din fonduri europene, precum si unele activitati specifice organizate de catre institutiile cu atributii in domeniul apararii nationale, ordinii si sigurantei publice si cele din domeniul diplomatic

 

Vazand Referatul de aprobare nr. NT 5.147/2020 al Directiei generale asistenta medicala, medicina de urgenta si programe de sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii,

avand in vedere prevederile art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificarile ulterioare, si ale art. 10 si art. 25 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

tinand cont de prevederile Hotararii Guvernului nr. 394/2020 privind declararea starii de alerta si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobata cu modificari si completari prin Hotararea Parlamentului Romaniei nr. 5/2020, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Hotararii Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificarile si completarile ulterioare,

completarile ulterioare,

ministrul sanatatii emite urmatorul ordin:

Art. 1. -

Se aproba masurile de prevenire a raspandirii infectiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 care trebuie implementate de catre cei care organizeaza cursuri de perfectionare, formare, instruire si workshopuri pentru adulti, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finantate din fonduri europene, precum si unele activitati specifice organizate de catre institutiile cu atributii in domeniul apararii nationale, ordinii si sigurantei publice si cele din domeniul diplomatic, dupa cum urmeaza:

1. organizarea de cursuri de instruire si workshopuri pentru adulti, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finantate din fonduri europene, cu participarea a cel mult 20 de persoane si cu respectarea regulilor de distantare fizica, a principiilor si masurilor generale prevazute in prezentul ordin;

2. organizarea si desfasurarea de catre institutiile cu atributii in domeniul apararii nationale, ordinii si sigurantei publice, in aer liber, a activitatilor specifice, cu participarea a maximum 200 de persoane si sub supravegherea unui medic epidemiolog din cadrul structurilor medicale ale acestora, cu respectarea regulilor de distantare fizica, a principiilor si masurilor generale prevazute in prezentul ordin, precum si a celor referitoare la activitatile desfasurate in aer liber;

3. organizarea si desfasurarea activitatilor specifice din domeniul diplomatic, la sediile ambasadelor, organizate in aer liber, astfel incat sa fie asigurata o suprafata de minimum 4 mp pentru fiecare persoana participanta si cu respectarea regulilor de distantare fizica, a principiilor si masurilor generale prevazute in prezentul ordin.
 

Art. 2. -

Principiile generale de prevenire a infectiei cu SARS-CoV-2 sunt urmatoarele:

1. Desfasurarea pregatirii teoretice trebuie sa se faca cu precadere on-line.

2. Pentru activitatile din salile de curs se va asigura respectarea distantarii fizice - distanta minima de 1,5 m intre doua persoane apropiate.

3. Se va asigura triajul epidemiologic la inceperea fiecarei sesiuni de instruire.

4. Se vor asigura dispensere pentru dezinfectia mainilor (substante antiseptice pe baza de alcool) care se vor reumple ori de cate ori este necesar.

5. Se vor asigura facilitatile necesare pentru spalarea frecventa a mainilor cu apa si sapun.

6. Se va asigura respectarea gesturilor de bariera (purtarea obligatorie a mastii faciale in spatiile inchise, folosirea batistei de unica folosinta in caz de stranut sau tuse sau tuse/stranut in plica cotului).

7. Se vor asigura curatarea minutioasa cu detergent si apa, apoi dezinfectarea spatiilor si echipamentelor cu biocide si virucide avizate.

8. Se vor asigura informarea si comunicarea privind masurile de prevenire a infectiei cu SARS-CoV-2.
 

Art. 3. -

Masurile generale inainte de inceperea activitatii, in actualul context epidemiologic, sunt urmatoarele:

1. Se vor realiza prestabilirea si marcarea circuitelor de acces si iesire din unitate astfel incat sa se asigure pastrarea distantarii sociale; intrarea si iesirea din unitate se vor face respectand un circuit separat al persoanelor care intra fata de cele care ies.

2. afisarea grafica in locuri vizibile a regulilor generale ce trebuie respectate;

3. asigurarea amplasarii dispenserelor cu dezinfectant pentru maini pe baza de alcool, la intrarea in unitate si la intrarea in salile de activitati;

4. transmiterea materialelor de curs/fiselor de lucru/suporturilor de curs in format electronic.
 

Art. 4. -

Masurile generale la intrarea in unitate sunt urmatoarele:

1. Toti cursantii si personalul vor purta masca de protectie in spatiile inchise care sa acopere nasul si gura.

2. Se va realiza pastrarea distantarii sociale de minimum 1,5 m intre persoane.

3. Se va asigura dezinfectarea mainilor cu apa si sapun si/sau solutii pe baza de alcool.

4. amplasarea unui covor dezinfectant la intrarea in unitate;

5. Efectuarea triajului epidemiologic al personalului angajat si cursantilor se efectueaza la inceputul programului, de catre o persoana desemnata anume in acest scop. Daca se constata mentinerea unei temperaturi peste 37,3° Celsius sau/si prezenta de simptome respiratorii si/sau alte semne/simptome de boli infecto-contagioase acute, personalul/cursantul nu va fi primit la program. Personalul/Cursantul cu simptome respiratorii, febra si cu oricare alte semne/simptome de boli infecto-contagioase acute nu se va prezenta la lucru/cursuri si va anunta aceasta situatie conducatorului institutiei.

6. Personalul/Cursantul care a venit in contact apropiat cu o persoana confirmata cu SARS-CoV-2 nu se va prezenta la serviciu/cursuri si va anunta aceasta situatie conducatorului institutiei.

7. Personalul/Cursantul care prezinta semne specifice cazului suspect SARS-CoV-2 in timp ce este la cursuri trebuie sa fie izolat intr-un spatiu special amenajat si sa contacteze furnizorii de servicii de sanatate (medicul de familie sau serviciul 112, dupa caz).
 

Art. 5. -

Masurile de prevenire si protectie pentru perioada activitatilor teoretice si practice sunt urmatoarele:

1. Inainte de inceperea activitatilor de pregatire teoretica/practica/examinare se vor realiza curatenia si dezinfectia minutioasa a incaperii, suprafetelor, echipamentelor cu substante biocide/virucide avizate, urmate de aerisirea spatiilor minimum 10 minute.

2. Spatiile trebuie aerisite si in pauzele de curs.

3. La intrarea in salile de pregatire teoretica/practica/examinare vor fi amplasate dispensere cu solutii dezinfectante pe baza de alcool, iar accesul in sala se va realiza doar dupa dezinfectarea mainilor.

4. Activitatea de pregatire teoretica se va desfasura in grupe cu un numar maxim de 20 de cursanti, iar cea practica in grupe cu maximum 15 cursanti, in functie de spatiul aflat la dispozitie - cu pastrarea distantei de minimum 1,5 m intre doua persoane/cursanti.

5. Organizarea programului de functionare a grupelor aflate in procesul de formare se va face astfel incat sa existe o decalare de incepere a programului, avand in vedere evitarea aglomerarii spatiilor comune (holuri, toalete etc.).

6. Cursantii, formatorii si toti ceilalti angajati ai unitatii au obligatia de a purta corect in spatiile inchise masca de protectie.

7. Se vor face pauze de cel putin 15 minute, la fiecare 45 de minute de activitate, timp in care se va efectua obligatoriu aerisirea salilor.

8. Se va realiza dezinfectia regulata a manerelor usilor (sali de curs, receptie, toalete etc.) dupa fiecare pauza.

9. amplasarea la iesirea din sediu a unor pubele cu capac si cu pedala prevazute cu saci de plastic in care vor fi eliminate mastile faciale si manusile;

10. In incinta centrelor de formare profesionala vor avea acces doar cursantii activi; inscrierile noilor cursanti si eliberarea certificatelor de absolvire se vor face pe baza de programare telefonica sau on-line, evitand astfel aglomerarea de persoane in spatiile de receptie/asteptare.
 

Art. 6. -

Respectarea aplicarii masurilor prevazute in prezentul ordin se urmareste de catre Ministerul Afacerilor Interne, precum si de catre reprezentantii directiilor de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti.
 

Art. 7. -
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

 

Foto: pixabay.com


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
monitorul oficialfonduri europene


Data aparitiei: 08 Iulie 2020

Votati articolul "Ordinul nr. 1228/2020 impune masuri pentru cei care organizeaza cursuri de perfectionare, instruire si workshopuri pentru adulti":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X