Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
Altele Contabilul.ro | Stiri

Ministrul Muncii: 15 august, termenul pentru implementarea mecanismului de depunere in format electronic a documentelor

Data aparitiei: 28 Iulie 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii: 15 august, termenul pentru implementarea mecanismului de depunere in format electronic a documentelor
ministrul munciipensieanofm

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat ca CNPP, ANPIS si ANOFM au termen pana la 15 august sa implementeze mecanismul prin care cetatenii si persoanele juridice pot depune in format electronic documentele necesare. Un singur drum pentru serviciile oferite de Ministerul Muncii este principala schimbare pe care Violeta Alexandru a cerut-o.
 

Un singur drum pentru serviciile oferite de Ministerul Muncii – aceasta este schimbarea pe care am cerut-o in relatia cu beneficiarii drepturilor de pensie (Casa Nationala de Pensii Publice), de ajutoare sociale (Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociale) sau de masuri active de ocupare (Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca). Au termen pana la 15 august sa implementeze mecanismul prin care cetatenii si persoanele juridice pot depune in format electronic documentele necesare si, dupa analiza acestora si emiterea deciziei de acordare a dreptului, sunt programati (la o data si ora stabilita de comun acord) pentru a-si ridica decizia/inscrisul final. O singura data vin la institutie.", a scris Alexandru pe Facebook.


Ministrul Muncii a mai precizat ca CNPP (Casa Nationala de Pensii Publice) este prima institutie care a raspuns nevoilor persoanelor fizice ce doresc sa depuna documente in format electronic. A fost deschisa o sectiune pe site-ul CNPP - unde orice cetatean poate adresa cererea pentru dreptul la pensie sau pentru ajutorul de deces.

"Trebuie doar sa completeze datele personale si sa incarce documentele necesare (cererea pentru inscriere la pensie, carnetul de munca, adeverinte de vechime in munca, etc.). Solicitantul selecteaza carei case teritoriale de pensii se adreseaza. Aceste documente sunt analizate de catre departamentele de resort din cadrul casei teritoriale de pensii respective si, in cazul in care sunt necesare informatii suplimentare, comunicarea va continua prin email. Cand se emite decizia de pensionare, solicitantul este programat la sediul casei judetene pentru a se verifica identitatea petentului, respectiv pentru a ridica decizia de pensionare.", a specificat ministrul pe Facebook.

Violeta Alexandru a mai precizat ca "aceste servicii sunt deja disponibile persoanelor fizice, urmand ca, pana la 15 august, si restul serviciilor, inclusiv cele destinate persoanelor juridice, sa fie accesibile in format electronic." Astfel se va castiga timp si se va evita aglomeratia de la sediul institutiilor.

Bineinteles, "comunicarea electronica cu institutiile MMPS ramane doar o optiune a solicitantilor, acestia putandu-se prezenta in continuare, ca si pana acum, la sediul institutiilor pentru solutionarea cererii lor.", a incheiat ministrul Muncii postarea publica.

 

Foto: Facebook.com






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


X