email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procedura de inregistrare online pentru accesul la Registrul beneficiarilor reali

Procedura de inregistrare online pentru accesul la Registrul beneficiarilor reali
onrcbeneficiari realilegea 1292019

In Monitorul Oficial nr. 1323 din 31 decembrie 2020 a fost publicat Ordinul nr. 7323/C/2020 care aproba Procedura de inregistrare online pentru accesul la Registrul beneficiarilor reali. Actul normativ intra in vigoare de la 14 februarie 2021.

Procedura aprobata prin acest ordin se aplica pentru asigurarea accesului la datele inregistrate in Registrul beneficiarilor reali a persoanelor fizice si juridice indreptatite conform art. 19 alin. (8) lit. c) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Legea nr. 129/2019.

De asemenea, procedura se aplica si autoritatilor care au competenta de supraveghere si control, organelor judiciare, Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, denumit in continuare ONPCSB, si entitatilor raportoare, potrivit art. 19 alin. (8) din Legea nr. 129/2019, daca opteaza pentru asigurarea acestei modalitati de acces la Registrul beneficiarilor reali.

Tarifele pentru accesul la Registrul beneficiarilor reali se achita exclusiv online, prin portalul de servicii online al Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).

TARIFELE
pentru accesul persoanelor fizice si juridice la Registrul beneficiarilor reali tinut de Oficiul National al Registrului Comertului

 

 

Procedura de inregistrare online pentru accesul la Registrul beneficiarilor reali

Art. 1. -

Prezenta procedura de inregistrare online se aplica persoanelor fizice sau juridice pentru accesul la datele din Registrul beneficiarilor reali prevazute la art. 19 alin. (9) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare (Legea nr. 129/2019).
 

Art. 2. -

(1) Autoritatile care au competente de supraveghere si control, organele judiciare, in conditiile Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, cu modificarile si completarile ulterioare, si Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB), daca opteaza pentru accesarea online a Registrului beneficiarilor reali, in conditiile art. 19 alin. (8) lit. a), vor urma procedura de inregistrare online prevazuta de art. 6.

(2) Daca entitatile raportoare prevazute la art. 5 din Legea nr. 129/2019, atunci cand aplica masurile de cunoastere a clientelei, opteaza pentru accesarea online a Registrului beneficiarilor reali, in conditiile art. 19 alin. (8) lit. b) din Legea nr. 129/2019, vor urma procedura de inregistrare online prevazuta de art. 7.

Art. 3. -
Pentru a facilita accesul la datele din Registrul beneficiarilor reali, Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) va emite un ghid de utilizare a serviciului online de furnizare de informatii, aprobat prin decizia directorului general, care se afiseaza pe pagina de internet a institutiei.

Art. 4. -
Accesul la datele din Registrul beneficiarilor reali prevazute la art. 19 alin. (9) din Legea nr. 129/2019 este asigurat, in conformitate cu respectarea normelor privind protectia datelor cu caracter personal, persoanelor prevazute la art. 1, cu conditia inregistrarii online si a platii tarifului legal prevazut in anexa nr. 2 la ordin prin portalul de servicii online al ONRC.

Art. 5. -
(1) Persoanele prevazute la art. 1 se inregistreaza online in portalul de servicii al ONRC, in conformitate cu prevederile art. 19 alin. (82) din Legea nr. 129/2019, daca nu sunt deja inregistrate in portal.

(2) La inregistrare sau ulterior inregistrarii in portal se poate solicita online accesul la serviciul de furnizare informatii din Registrul beneficiarilor reali.

(3) Dupa transmiterea solicitarii de acces la serviciul online de furnizare informatii din Registrul beneficiarilor reali, prin portalul ONRC, se transmite persoanelor prevazute la art. 1 un e-mail de confirmare acces.

Art. 6. -
(1) Accesul la Registrul beneficiarilor reali este asigurat online, cu titlu gratuit, autoritatilor si organelor prevazute la art. 2 alin. (1), precum si ONPCSB, in urma inregistrarii online in portalul de servicii al ONRC.

(2) La inregistrare sau ulterior inregistrarii in portal se poate solicita online accesul la serviciul de furnizare de informatii din Registrul beneficiarilor reali.

(3) Solicitarea de acces la serviciul online de furnizare informatii din Registrul beneficiarilor reali se face pe baza unui document semnat cu semnatura electronica calificata, dupa caz, de catre reprezentantul legal, din care sa reiasa incadrarea in categoria prevazuta la art. 19 alin. (8) lit. a) din Legea nr. 129/2019.

(4) Dupa transmiterea solicitarii de acces, prin portalul ONRC se transmite un e-mail de confirmare acces.

Art. 7. -
(1) Accesul online la Registrul beneficiarilor reali este asigurat entitatilor raportoare prevazute la art. 2 alin. (1), cu respectarea normelor privind protectia datelor cu caracter personal, in urma inregistrarii online in portalul de servicii al ONRC.

(2) La inregistrare sau ulterior inregistrarii in portal se poate solicita online accesul la serviciul de furnizare informatii din Registrul beneficiarilor reali.

(3) Accesul la serviciul on-line de furnizare informatii din Registrul beneficiarilor reali se face pe baza unui document care atesta incadrarea in categoria entitatilor raportoare prevazute la art. 5 din Legea nr. 129/2019, semnat cu semnatura electronica calificata, de catre reprezentantul legal. Prin cererea de acces, entitatea raportoare isi asuma faptul ca acceseaza Registrul in aplicarea masurilor de cunoastere a clientelei.

(4) Dupa transmiterea solicitarii de acces, prin portalul ONRC se transmite un email de confirmare acces.

(5) Accesul la datele din Registrul la beneficiarilor reali este asigurat cu titlu gratuit, atunci cand entitatea raportoare isi asuma, prin cererea de acces depusa potrivit alin. (3), ca acceseaza Registrul in aplicarea masurilor de cunoastere a clientelei, precum si incadrarea in situatiile prevazute de art. 5 alin. (1) din Legea nr. 129/2019.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
onrcbeneficiari realilegea 1292019


Data aparitiei: 05 Ianuarie 2021
Ultima actualizare: 12 Februarie 2021

Votati articolul "Procedura de inregistrare online pentru accesul la Registrul beneficiarilor reali":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X