email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scheme de ajutor de stat: termenul legal de analiza a cererilor va fi prelungit

Scheme de ajutor de stat: termenul legal de analiza a cererilor va fi prelungit
schema de ajutorministerul finantelormonitorul oficial

Termenului legal de analiza a cererilor de acord pentru finantare va fi prelungit de la 30 de zile, cat este in prezent, la 60 de zile lucratoare de la data inregistrarii acesteia la Ministerul Finantelor”, potrivit unui proiect recent. 

Proiect publicat pe site-ul Finantelor vizeaza modificarea HG nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie. 

Motivul noii modificari il reprezinta numarul mare de cereri depuse care a condus la cresterea accentuata a volumului de activitate aferenta administrarii schemelor de ajutor de stat (analiza dosarelor aferente cererilor si intocmirea documentatiei privind solutionarea acestora). 

Aceasta crestere depaseste capacitatea fizica a personalului de a analiza si solutiona un numar suplimentar de dosare, se arata in nota de fundamentare. 

De exemplu: la data de 11 octombrie 2021 la nivelul Directiei Generale Ajutor de Stat se afla in analiza 47 de cereri pentru finantare. La capacitatea actuala administrativa, aceasta presupune o durata medie de analiza si intocmire a documentatiei aferente solutionarii de cca. 2,5 zile pentru fiecare dosar. 

Acest fapt poate conduce la materializarea riscului de administrare ineficienta a schemei de ajutor de stat si implicit la blocarea procesului de solutionare a cererilor depuse. De exemplu: emiterea unor solutii gresite datorita termenului insuficient de analiza, depasirea termenului legal de analiza, aparitia unor erori materiale in cuprinsul documentelor emise de Directia Generala Ajutor de Stat, se mai specifica in nota de fundamentare. 

Extras din proiect: 


Art. I. – Hotararea Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 714 din 30 septembrie 2014, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza: 

La anexa nr. 2 articolul 6, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

„(1) Ministerul Finantelor verifica si evalueaza, conform art. 4, cererea de acord pentru finantare insotita de documentele justificative prevazute la art. 3, in termen de 60 de zile lucratoare de la data inregistrarii acesteia la Ministerul Finantelor”.

Art. II. – Prevederile art. I se aplica si pentru cererile de acord pentru finantare aflate in curs de solutionare la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.

Art. III. – Hotararea Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 704 din 30 septembrie 2014, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile aduse prin prezenta hotarare se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
schema de ajutorministerul finantelormonitorul oficial


Data aparitiei: 15 Noiembrie 2021

Votati articolul "Scheme de ajutor de stat: termenul legal de analiza a cererilor va fi prelungit":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X