Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
ANAF si MFP Contabilul.ro | ANAF si MFP

21 decembrie este termenul de plata pentru obligatiile fiscale aferente lunii noiembrie 2021

Data aparitiei: 20 Decembrie 2021
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
21 decembrie este termenul de plata pentru obligatiile fiscale aferente lunii noiembrie 2021
declaratii fiscalecalendar anafdeclaratia 112

Potrivit calendarului fiscal ANAF, obligatiile fiscale de pe data de 25 au fost mutate pe 21 decembrie, asa cum se intampla in fiecare an. 

Asadar, marti, 21 decembrie 2021, este termenul limita pentru declararea si plata obligatiilor fiscale aferente lunii noiembrie 2021, datorate bugetului de stat general consolidat. 

Sunt aplicabile prevederile art. 155, alin. (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, care reglementeaza urmatoarele:

(2) Creantele fiscale administrate de organul fiscal central pentru care, potrivit Codului fiscal sau altor legi care le reglementeaza, scadenta si/sau termenul de declarare se implinesc la 25 decembrie, sunt scadente si/sau se declara pana la data de 21 decembrie. In situatia in care data de 21 decembrie, este zi nelucratoare, creantele fiscale sunt scadente si/sau se declara pana in ultima zi lucratoare anterioara datei de 21 decembrie.

 

21 decembrie - - termen limita pentru depunerea a sapte declaratii fiscale 

- formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat";



- formularul 112 "Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate";

- formularul 224 "Declaratie privind veniturile sub forma de salarii si asimilate salariilor din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania";

- formularul 300 "Decont de taxa pe valoarea adaugata";

- formularul 301 "Decont special de taxa pe valoarea adaugata";

- formularul 307 "Declaratie privind sumele rezultate din ajustarea/corectia ajustarilor/regularizarea taxei pe valoarea adaugata";

- formularul 311 "Declaratie privind taxa pe valoarea adaugata colectata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art. 316 alin. (11) lit. a) - e), lit. g) sau lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal".

 

 

Totodata, ANAF reaminteste ca, in vederea conformarii voluntare la declararea si plata obligatiilor fiscale, contribuabilii pot beneficia de unele facilitati fiscale, cum ar fi:

- Esalonarea simplificata la plata obligatiilor fiscale pe o perioada de 12 luni - prin O.G. nr. 11/2021 a fost realizata permanentizarea aplicarii procedurii de esalonare la plata, in forma simplificata.

- Anularea unor obligatii accesorii aferente obligatiilor principale restante la data de 31 martie 2020, in conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 69/2020.

(Termenul de depunere a cererii de anulare a obligatiilor accesorii s-a prorogat pana la data de 31 ianuarie 2022, inclusiv).

In concluzie, potrivit legii, luna noiembrie trebuie inchisa, declarata si platita pana la noul termen din calendarul ANAF. Acestea nu sunt singurele obligatii ale lunii decembrie. In calendarul Fiscului mai sunt trecute date limita in 27, 30 si 31 decembrie. 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X