email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cronica saptamanii 7 - 11 iulie

Bine v-am gasit,

www.contabilul.ro va prezinta cele mai vizualizate articole si stiri din saptamana care tocmai se incheie.

    Cronica saptamanii 7 - 11 iulie                                                                    

Exportul de bunuri si servicii in afara comunitatii

Vanzarile la export se pot realiza pe cont propriu sau in comision.Transportul bunurilor la export se poate realiza prin diferite modalitati de transport. Astfel,utilizand transportul pe apa,livrarile la extern se pot realiza in urmatoarele conditii de livrare:

•FOB - portul romanesc de incarcare, pretul extern fiind format doar din pretul marfii;.

•CAF - pretul extern fiind format din pretul marfii si transportul pe parcurs extern;

•CIF - pretul extern fiind format din pretul marfii, transportul pe parcurs extern si asigurarea pe parcurs extern…

Contabilizarea si evaluarea initiala a imobilizarilor necorporale

Contabilizarea in categoria imobilizarilor necorporale se face doar daca activul luat in discutie intra in definitia unei imobilizari necorporale, asigura beneficii economice viitoare si marimea acestuia poate fi evaluata in mod fiabil.

Initial, o imobilizare necorporala este evaluata la costul sau, care poate fi costul de achizitie sau costul de productie…

Raportul de inspectie fiscala

Rezultatul inspectiei fiscale va fi consemnat intr-un raport scris, in care se vor prezenta
constatarile inspectiei din punct de vedere faptic si legal.

Raportul de inspectie fiscala cuprinde:

  • date despre inspectia fiscala: prezentarea organelor de inspectie fiscala care
    efectueaza verificarea, temeiul juridic al inspectiei fiscale, numarul si data transmiterii avizului de inspectie fiscala, perioada supusa verificarii, numarul de inregistrare si data inceperii inspectiei fiscale inscrise in Registrul unic de control, perioada in care s-a desfasurat inspectia fiscala, precum si locul de desfasurare, obligatiile fiscale si perioadele care fac obiectul inspectiei fiscale, modul de indeplinire a dispozitiilor stabilite prin ultimul act de control…

Pentru mai multe detalii apasati aici

Coordonator Alina Semeniuc 

Puneti mana acum pe singura "colectie" de monografii contabile ce va ajuta sa ocoliti capcanele intinse de Fisc!

    Cele mai cautate produse                                                                          

»
Consilier Contabilitate

»
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili

»
Consilier TVA

»
Consilier Contabilitate pentru institutii publice

»
Revista Romana de Fiscalitate

    Stirile saptamanii 7 - 11 iulie                                                                      

Socant! Guvernul continua sirul ilegalitatilor privind taxele auto

Ministrul de finante, Varujan Vosganian, incearca sa dreaga busuiocul primelor nereguli facute in cazul taxelor de inmatriculare, savarsind una noua. Scandalul existentei simultane a doua taxe auto a determinat Executivul sa ia masuri. Vineri seara, Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) si Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile au semnat un ordin comun prin care…

Taxa pe valoarea adaugata, redusa la tot raftul de alimente

Patronatele din industria alimentara cer reducerea taxei pe valoarea adaugata (TVA) la tot ceea ce inseamna produs alimentar, pentru a putea limita cresterile de preturi la aceste produse. Pe lista propusa de patronate se regasesc carnea de porc si mezelurile, laptele si produsele lactate, painea si produsele de panificatie, legumele si fructele, pestele…

CE propune reducerea TVA la servicii precum renovarea locuintelor

Statele membre UE ar putea reduce nivelul TVA pentru o serie de servicii, precum renovarea locuintelor si cele disponibile in restaurante sau frizerii, conform unei propuneri publicate, luni, de Comisia Europeana (CE). Micsorarea TVA-ului la aceste servicii nu ar influenta competitia pe piata interna a Uniunii Europene, a precizat executivul european…

Particularii scad pretul apartamentelor in Capitala ca sa scape de ele

Cuvantul zilei pe piata apartamentelor din Capitala este “panica”. Dupa ce in primele luni ale anului proprietarii persoane fizice au asteptat sa vada daca mai cumpara cineva la preturile de atunci, si au vazut ca nu se mai fac tranzactii, in ultimele doua luni au inceput sa fie scoase la vanzare din ce…

Scumpirile afecteaza vanzarile retailerilor

Diminuarea puterii de cumparare si scumpirea alimentelor vor determina scaderi ale vanzarilor retailerilor pentru anumite tipuri de produse. Vanzarile principalelor grupuri de retail din Romania au ajuns anul trecut la 6,9 miliarde euro, in crestere cu 44% fata de anul anterior. Retailerii se asteapta la diminuarea vanzarilor pentru anumite categorii de produse, in contextual…

Rata inflatiei a ajuns la 8,61%

Cresterea preturilor de consum a incetinit la 0,28% in luna iunie, astfel ca rata anuala a inflatiei a ajuns la 8,61%, cel mai accelerat avans fiind inregistrat de grupa alimentelor, si, in special, de fructele proaspete, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Cresterea preturilor de consum a incetinit la 0,28% in luna…

Romanii, in elita nemultumitilor din UE, dar optimisti ca viata personala si tara merg in directia buna

Romanii sunt, in majoritate (53%), nemultumiti de viata personala, inscriindu-se alaturi de bulgari, unguri si portughezi in elita nemultumitilor din statele membre ale Uniunii Europene, releva Eurobaromentrul publicat, miercuri, de reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Totodata, romanii se afla si printre cei mai optimisti europeni, apreciind ca atat viata personala, cat si societatea se indreapta…

Fiscalitate pentru Contabili
CE, Cum si Cat platim conform Codului fiscal 2008

Weekend placut!

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>


Data aparitiei: 11 Iulie 2008

Votati articolul "Cronica saptamanii 7 - 11 iulie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X