email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

TVA si impozit pe profit pe intelesul tuturor: 2 carti esentiale pentru contabili

TVA si impozit pe profit pe intelesul tuturor: 2 carti esentiale pentru contabili
tvaimpozit pe profitcarti de contabilitate

Cele mai generoase surse de venit la bugetul de stat sunt amenzile aplicate de organele de control fiscal ale statului, in ordine pentru: TVA eronat calculat, declarat si platit, situatii financiare gresite si declaratii fiscale eronate, intarziate, omise …si lista continua, stiti bine.
 
De aceea, va oferim acum suportul teoretic si practic format din:
1. Cartea Verde a impozitului pe profit 2024
2. Cartea verde a TVA 2024

 Detalii complete aici >>

Ele va ofera solutii complete si actualizate pentru absolut toate situatiile neclare din sfera TVA si a impozitului pe profit. Comandati-le acum! Acestea au o reducere de pret de 35%! 

Ce avantaje va ofera cele doua lucrari?

1. Cartea Verde a impozitului pe profit

Cartea Verde a impozitului pe venit abunda in exemple de calcul al impozitului pe profit pentru cele mai frecvente situatii, modele de declaratii, explicatii privind trecerea de la micro la impozit pe profit, sfaturi de la experti pentru a beneficia de toate scutirile si oportunitatile pe care vi le permite legea. Sunt analizate si limpezite in detaliu inclusiv modificarile aduse de Legea nr. 296/2023, anume introducerea unor impozite noi incepand cu 1 ianuarie 2024, respectiv modificarile aduse de OUG nr. 115/2023.
 
Lucrarea este extrem de practica, iar modul in care este structurata va permite cu acces rapid la solutia cautata astfel incat rezultatul final sa fie cel scontat: eliminarea oricaror erori din contabilitate. ...click aici >>

Exemple de probleme subtile cu care va puteti confrunta si pe care le puteti rezolva cu ajutorul lucrarii:

  • Daca aveti o ajustare pentru creante neincasate, puteti sa deduceti 50% din pierdere (daca indepliniti niste conditii). Stiti cum sa faceti ajustarea, astfel incat sa beneficiati de acest avantaj?
  • Referitor la facilitatile la profitul reinvestit, cand cumparati o categorie de mijloace fixe aveti posibilitatea sa scutiti 16% din valoarea utilajului, fabricii, instalatiilor, echipamentelor, programelor de calculator, cladirilor, silozurilor, plantatiilor etc.). Aflati din lucrare cum!
  • Atentie, cheltuielile de sponsorizare nu sunt doar nedeductibile! Se pot deduce direct din impozit in limita minima dintre 2 indicatori: 0,75% din cifra de afaceri, respectiv 20% impozit pe profit. Exista insa un risc foarte mare de a gresi aici.
  • Nu aveti voie sa deduceti pierderea contabila, care e diferita de pierderea fiscala! Orice eroare aici duce la obligatia de a plati un impozit pe profit recalculat, cu accesorii de 0,003% pe zi (penalitati + dobanzi).

    ...Click aici pentru explicatii detaliate >>


2. Cartea Verde a TVA 

Lucrarea va ajuta sa aflati practic instantaneu ce obligatii fiscale aveti in materie de TVA, in situatia particulara cu care va confruntati. Informatia e atat de bine sistematizata incat timpul alocat pentru luarea unei decizii in solutionarea problemei dvs. este minim.

Cartea Verde a TVA acopera absolut orice operatiune din sfera de aplicare a TVA si, foarte important, ofera intotdeauna informatie actualizata. Toate modificarile Codului fiscal cu referire la TVA sunt prezentate, explicate si comentate cu promptitudine. Lucrarea va arata cat se poate de clar, simplu si pe scurt, cum se aplica regulile TVA pentru toate tipurile de operatiuni existente in practica.

Care sunt cele mai mari dificultati cu care se confrunta contabilii?

Conform intrebarilor primite pe adresa serviciului de consultanta Rentrop & Straton, cele mai mari probleme apar la:

  • Stabilirea locului prestarii sau livrarii, cand este operatiunea impozabila sau nu in Romania.
  • Foarte des se face o confuzie intre operatiunea neimpozabila si operatiunea scutita. Tratamentul declarativ este diferit pentru cele 2 categorii.
  • Ajustarile de TVA: ce operatiuni sunt scutite cu drept de deducere sau fara drept de deducere (in Codul fiscal, aceste informatii sunt voalate). ...detalii click aici >>
  • Ajustari TVA la creante clienti – un alt fel de ajustari.
  • Cota de TVA redusa pentru panourile fotovoltaice si nu numai. 

Cartea Verde a TVA ofera solutii impecabile (si) pentru problemele de mai sus. 
 
De asemenea, va prezinta esenta Codului fiscal:

  • Aveti o problema si vreti sa stiti ceva, cititi in lucrare.
  • Lucrarea va spune ceea ce Codul fiscal nu va spune, de exemplu, cum se aplica prevederile sale in ceea ce priveste completarea declaratiilor.
  • Va ajuta sa va descurcati cu operatiuni noi, care acum s-au inventat (de exemplu, droppshiping-ul, cu sau fara TVA).
  • Va ajuta sa intelegeti exprimarea legiuitorului.
  • Va ajuta sa eliminati riscul fiscal si sa nu va treziti cu o inspectie pentru ca ati gresit un rand intr-o declaratie.
  • Va ajuta sa va descurcati cu stresul actelor primite pe ultima suta de metri, sa nu cadeti in capcana parerilor gresite de pe net, care sunt atat de multe.

                                                       ...Click aici pentru Formularul de Comanda >>


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Atentie! S-a modificat legislatia privind impozitul minim pe cifra de afaceri


Important!
Incepand cu 1 ianuarie 2024, firmele cu o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro in anul precedent si care in anul de calcul determina un impozit pe profit mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA) sunt obligate sa plateasca un impozit minim pe cifra de afaceri de 1%.

Problema e ca aceasta modificare, introdusa prin Legea nr. 296/2023, lasa loc de interpretari.

Explicatii complete si solutiile optime, in lucrarea Impozitul minim pe cifra de afaceri. Fiscalitate aplicata. 

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tvaimpozit pe profitcarti de contabilitate


Data aparitiei: 06 Iunie 2024

Votati articolul "TVA si impozit pe profit pe intelesul tuturor: 2 carti esentiale pentru contabili":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

X