Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Declaratii si formulare

Contractul de Sponsorizare: Definitie si Model

Data actualizarii: 07 Februarie 2025
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Contractul de Sponsorizare: Definitie si Model
contract de sponsorizaremodel contract de sponsorizarece este sponsorizarea

Sponsorizarea este mai mult decat o simpla sustinere financiara – este o investitie strategica care aduce beneficii ambelor parti implicate. Firmele isi pot creste vizibilitatea si reputatia, in timp ce organizatiile, proiectele sau evenimentele sponsorizate primesc resursele necesare pentru a se dezvolta. 

Sponsorizarea - Definitie

Copiaza Link-ul catre aceasta sectiune: Sponsorizarea - Definitie

Sponsorizarea este actul juridic prin care doua persoane convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare pentru sustinerea unor activitati fara scop lucrativ desfasurate de catre una dintre parti, denumita beneficiarul sponsorizarii. Contractul de sponsorizare se incheie in forma scrisa, cu specificarea obiectului, valorii si duratei sponsorizarii, precum si a drepturilor si obligatiilor partilor.

Documentul justificativ in baza caruia se inregistreaza cheltuielile cu sponsorizarea

Pentru a fi recunoscute fiscal cheltuielile cu sponsorizarea, trebuie sa fie inregistrate in contabilitate potrivit reglementarilor contabile date in baza legii contabilitatii. Orice operatiune economico-financiara efectuata:
- se consemneaza in momentul efectuarii ei intr-un document care sta la baza inregistrarilor in contabilitate;
- se evidentiaza in contabilitate astfel cum se produce, in baza documentului justificativ, care trebuie sa fie in concordanta cu realitatea.

Documentul justificativ in baza caruia se inregistreaza cheltuielile cu sponsorizarea este contractul incheiat intre parti care trebuie sa respecte legea sponsorizarii.

Sponsorizarea la o societate platitoare de impozit pe profit

Copiaza Link-ul catre aceasta sectiune: Sponsorizarea la o societate platitoare de impozit pe profit

Spre exemplu, o societate doreste sa inregistreze un contract de sponsorizare. In continuare, specialistii PortalContabilitate.ro prezinta legislatia aplicabila si tratamentul contabil aferent in cazul unei societati platitoare de impozit pe profit. 

 Art. 25 alin. (4) lit. i) Codul fiscal reglementeaza conditiile de deducere a cheltuielilor privind sponsorizarea.
(4)Urmatoarele cheltuieli nu sunt deductibile:

i) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre urmatoarele:

1. valoarea calculata prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri; pentru situatiile in care reglementarile contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, aceasta limita se determina potrivit normelor;
2. valoarea reprezentand 20% din impozitul pe profit datorat.

In cazul sponsorizarilor efectuate catre entitati persoane juridice fara scop lucrativ, inclusiv unitati de cult, sumele aferente acestora se scad din impozitul pe profit datorat, in limitele prevazute de prezenta litera, doar daca beneficiarul sponsorizarii este inscris, la data incheierii contractului, in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale, potrivit alin. (41).

Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea prevede:
ART. 1 Jurisprudenta


(1) Sponsorizarea este actul juridic prin care doua persoane convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare pentru sustinerea unor activitati fara scop lucrativ desfasurate de catre una dintre parti, denumita beneficiarul sponsorizarii.
(2) Contractul de sponsorizare se incheie in forma scrisa, cu specificarea obiectului, valorii si duratei sponsorizarii, precum si a drepturilor si obligatiilor partilor.
(3) Mecenatul este un act de liberalitate prin care o persoana fizica sau juridica, numita mecena, transfera, fara obligatie de contrapartida directa sau indirecta, dreptul sau de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare catre o persoana fizica, ca activitate filantropica cu caracter umanitar, pentru desfasurarea unor activitati in domeniile: cultural, artistic, medico-sanitar sau stiintific - cercetare fundamentala si aplicata.
(4) Actul de mecenat se incheie in forma autentica in care se vor specifica obiectul, durata si valoarea acestuia.
(5) In cazul sponsorizarii sau mecenatului constand in bunuri materiale, acestea vor fi evaluate, prin actul juridic incheiat, la valoarea lor reala din momentul predarii catre beneficiar.

ART. 4
(1) Poate fi beneficiar al sponsorizarii:
a) orice persoana juridica fara scop lucrativ, care desfasoara in Romania sau urmeaza sa desfasoare o activitate in domeniile: cultural, artistic, educativ, de invatamant, stiintific - cercetare fundamentala si aplicata, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protectiei drepturilor omului, medico-sanitar, de asistenta si servicii sociale, de protectia mediului, social si comunitar, de reprezentare a asociatiilor profesionale, precum si de intretinere, restaurare, conservare si punere in valoare a monumentelor istorice;
b) institutiile si autoritatile publice, inclusiv organele de specialitate ale administratiei publice, pentru activitatile prevazute la lit. a);
c) de asemenea, pot fi sponsorizate, in conditiile prezentei legi, emisiuni ori programe ale organismelor de televiziune sau radiodifuziune, precum si carti ori publicatii din domeniile definite la lit. a);
d) orice persoana fizica cu domiciliul in Romania a carei activitate in unul dintre domeniile prevazute la lit. a) este recunoscuta de catre o persoana juridica fara scop lucrativ sau de catre o institutie publica ce activeaza in domeniul pentru care se solicita sponsorizarea.
(2) Poate fi beneficiar al mecenatului orice persoana fizica cu domiciliul in Romania, fara obligativitatea de a fi recunoscuta de catre o persoana juridica fara scop lucrativ sau de catre o institutie publica, care necesita un sprijin in domeniile prevazute la art. 1 alin. (3).

Asadar, cheltuielile privind sponsorizarea sunt cheltuieli efectuate potrivit Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare.

La calculul rezultatului fiscal acestea sunt considerate cheltuieli nedeductibile, dar pot fi scazute din impozitul pe profit datorat, daca se respecta limitele:
- 0,75% din cifra de afaceri;
- 20% din impozitul pe profit datorat.

Conditia scaderii din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime a sumelor aferente cheltuielilor cu sponsorizarea efectuate catre entitati persoane juridice fara scop lucrativ, inclusiv unitati de cult, este ca beneficiarul sponsorizarii sa fie inscris, la data incheierii contractului, in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale , publicat pe site-ul A.N.A.F. www. anaf.ro sectiunea servicii online/registre/registrul entitatilor/unitatilor de cult.

Sponsorizarea in bani 

Cheltuielile cu sponsorizarea se deduc la fiecare termen de plata al impozitului pe profit in limitele mai sus mentionate, dar prin D101 se finalizeaza suma care se poate deduce din impozitul pe profit.

Astfel daca in cursul trimestrelor ati dedus din impozitul de plata cheltuieli cu sponsorizarea dar la final obtineti pierdere fiscala, rezulta ca aceste cheltuieli nu mai pot fi deduse, deci vor ramane nedeductibile dpdv fiscal.

Platile in cursul anului 2025 se vor realiza direct de catre firma dvs., in calitate de sponsor, catre beneficiarul sponsorizarii.

Ulterior, daca odata cu finalizarea calcului de impozit pe profit, se constata ca societatea ar fi mai putut sa sponsorizeze in plus, atunci aceste sume se vor regulariza odata cu depunerea formularului 101. Suma care se poate redirectiona este reglementat la art. 42 alin. (4) din Codul fiscal.

Astfel, daca la final de an rezulta din D101 ca ramane plafon neutilizat in cursul anului puteti recurge la redirectionarea sumei neutilizata in 2025 din fondul de sponsorizare, prin formularul 177.

Procedura, modelul si continutul formularului de redirectionare se stabilesc prin ordin al presedintelui A.N.A.F.

Compartimentul de specialitate din cadrul ANAF intocmeste lista privind redirectionarea impozitului pe profit/impozitului pe venitul microintreprinderilor, care cuprinde contribuabilii care au depus cereri corecte (forrmular 177 + contract sponsorizare) si care nu inregistreaza obligatii de plata reprezentand impozit pe profit/impozit pe veniturile microintreprinderilor, precum si entitatile beneficiare.

De asemenea, se verifica daca entitatile beneficiare care au obligatia inregistrarii in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale figureaza in acest registru.

In termen de 45 de zile de la depunerea formularului 177 ANAF va prelucra cererea si va plati direct catre ONG de exemplu, suma ceruta pentru redirectionare de catre societatea dvs.

Sponsorizarea in bani tocmai ce am detaliat-o in randurile de mai sus. Societatea poate sa transfere din contul bancar/din casierie (daca se respecta plafoanele pentru plati in numerar) direct catre entitatea sponsorizata. Cheltuiala va fi nedeductibila, insa valoarea va fi scazuta din impozitul pe profit.

Monografie contabila:
6584 = 5121/5311

Sponsorizarea in bunuri

Sponsorizarea in bunuri are acelasi tratament fiscal ca si sponsorizarea in bani, doar ca singura diferenta apare la implicatiile TVA. Mai exact, trebuie analizat daca pentru bunurile acordate cu titlu gratuit, s-a dedus TVA si daca este necesara vreo ajustare in acest sens.

Din punctul de vedere al TVA, tratamentul aplicabil este prevazut la art. 270 alin.8 lit. c) din Codul fiscal si pct. 7 alin.12 din Normele de aplicare, astfel:

(8) Nu constituie livrare de bunuri, in sensul alin. (1):
( )
c) acordarea de bunuri de mica valoare, in mod gratuit, in cadrul actiunilor de sponsorizare, de mecenat, de protocol/reprezentare, in conditiile stabilite prin normele metodologice;

pct. 7, alin. (12):
b) bunurile acordate gratuit in cadrul actiunilor de sponsorizare sau mecenat nu sunt considerate livrari de bunuri daca valoarea totala in cursul unui an calendaristic se incadreaza in limita a 3 la mie din cifra de afaceri constituita din operatiuni taxabile, scutite cu sau fara drept de deducere, precum si din operatiuni pentru care locul livrarii/prestarii este considerat a fi in strainatate potrivit prevederilor art. 275 si 278 din Codul fiscal.

Incadrarea in plafon se determina pe baza datelor raportate prin deconturile de taxa depuse pentru un an calendaristic. Nu se iau in calcul pentru incadrarea in aceste plafoane sponsorizarile si actiunile de mecenat, acordate in numerar, si nici bunurile pentru care taxa nu a fost dedusa. Depasirea plafoanelor constituie livrare de bunuri cu plata, respectiv se colecteaza taxa. Taxa colectata aferenta depasirii se include in decontul intocmit pentru ultima perioada fiscala a anului respectiv.

Astfel, se compara suma tuturor sponsorizarilor in bunuri dintr-un an cu plafonul de 3 la mie din cifra de afaceri.

Daca sunt depasiri, se impune colectarea TVA aferenta depasirii prin emiterea unei autofacturi si inregistrarea contabila:
635 = 4427

Din punct de vedere contabil:

a) Achizitie bunuri:
3xx=401

b) Acordarea bunurilor prin sponsorizare:
6584 Cheltuieli cu sumele sau bunurile acordate ca sponsorizari = 3xx

Model Contract de sponsorizare

Copiaza Link-ul catre aceasta sectiune: Model Contract de sponsorizare

incheiat astazi .........................
la .............................................

I. PARTILE CONTRACTANTE

1.1. S.C. .......................... S.N.C./S.C.S./S.A./S.C.A./S.R.L. cu sediul social in .............................,
(localitatea)
str. .................................... nr. ......, bloc ......, scara ......, etaj ......, apartament ......, judetul/sectorul ..........................., av nd codul unic de inregistrare nr. ......, atribut fiscal ....... si numar de ordine in registrul comertului ......../........./.........., contul nr. ..................................., deschis la .................., telefon ................, fax ............, reprezentata prin ................................, cu functia de ................., in calitate de sponsor si
sau

1.1. Asociatia familiala ..........................................., cu sediul in ........................................................,
(localitatea)
str. .................................... nr. ......, bloc ......, scara ......, etaj ......, apartament ......, judetul/sectorul
......................., posesoarea autorizatiei nr. ............. din .............., eliberata de .............., av nd contul nr. ...................., deschis la ......................................, telefon .............................., fax .................., reprezentata de ................................., cu functia de .............., in calitate de sponsor si

sau

1.1. ..............................................................., cu domiciliul in .............................................................
(numele si prenumele) (localitatea)
str. ................................... nr. ......, bloc ......, scara ......, etaj ......, apartament ......, judetul/sectorul ......................., posesorul (posesoarea) autorizatiei nr. ............... din .............., eliberatacde ...................., persoana fizica care desfasoara activitate economica in mod independent, in calitate de sponsor si

sau
1.2. ........................................................................................................................................................,
(denumirea institutiei, autoritatii publice etc.)
cu sediul in ....................................................., str. .......................................................... nr. ..............,
(localitatea)
judetul/sectorul ........................, reprezentata prin .................., cu functia de ........................., in calitate de beneficiar
sau

1.2. Asociatia/Fundatia/Uniunea/Federatia ........................., cu sediul in ............................................,
(localitatea)
str. .................................. nr. ........, bloc ......, scara ......, etaj ......, apartament ......, judetul/sectorul ..........................., inscrisa la ..................., in Registrul ......................., sub nr. ................, pe baza certificatului de inscriere nr. ........................, din ................................., av nd contul nr. ....................., deschis la ..........................., telefon ........................, fax ........................., cu functia de ......................., in calitate de beneficiar
au convenit sa incheie prezentul contract de sponsorizare conform Legii nr. 32/1994 cu modificarile ulterioare, cu respectarea urmatoarelor clauze:

II. OBIECTUL CONTRACTULUI

2.1. Sustinerea irevocabila prin sponsorizare a actiunii/manifestarii ................................ organizate de beneficiar.
2.2. In acest scop, sponsorul va pune la dispozitia beneficiarului urmatoarele:
a) suma de ............................. LEI/EURO/USD, adica ................................ LEI/EURO/USD;
(in cifre) (in litere)
b) Bunurile materiale/serviciile/facilitatile din anexa, in valoare totala de ...............................
LEI/EURO/USD.
2.3. Suma si/sau bunurile materiale prevazute la pct. 2.2 se pun la dispozitia beneficiarului in scopul sustinerii actiunii/manifestarii sus-mentionate.
2.4. Suma de ....................... LEI/EURO/USD se va plati in contul beneficiarului nr. ..................... deschis la ....................................... integral/in transe, astfel: .................................................... ................................................................................................................................................................
si/sau

2.4. Bunurile materiale/serviciile/facilitatile care fac obiectul sponsorizarii se vor pune la dispozitia beneficiarului, pe baza de proces-verbal, integral/in transe astfel: .......................................................
................................................................................................................................................................

III. DREPTURI SI OBLIGATII

3.1. Sponsorul/beneficiarul are dreptul sa aduca la cunostinta publicului sponsorizarea prin promovarea numelui, a marcii sau a imaginii sponsorului.
3.2. Sponsorul/beneficiarul este obligat sa aduca la cunostinta publicului sponsorizarea intr-un mod care sa nu lezeze, direct si indirect, activitatea sponsorizata, bunele moravuri sau ordinea si linistea publica.
3.3. In scopurile prevazute la pct. 3.1 si 3.2, sponsorul va furniza beneficiarului urmatoarele materiale publicitare1): ..........................................................................................................................
.............................................................................................................................................................. .
3.4. Beneficiarul se obliga sa expuna publicului, la locurile si in formele convenite, mijloacele publicitare ale sponsorului, sa nu le disimuleze sau sa nu impiedice vizionarea lor de catre public la actiunile/manifestarile care fac obiectul sponsorizarii si sa ia toate masurile necesare de evitare a eventualelor degradari, deteriorari, dezafectari etc.
3.5. Sponsorul se obliga sa nu urmareasca, direct sau indirect, directionarea activitatii beneficiarului.
3.6. Sponsorul sau beneficiarul nu vor putea efectua reclama sau publicitate comerciala anterioara, concomitenta sau ulterioara in favoarea lor sau a altor persoane.
3.7. Beneficiarul are obligatia sa prezinte sponsorului, la incheierea duratei prezentului contract un raport de activitate si c te un exemplar din materialele publicitare.

IV. DURATA CONTRACTULUI

4.1. Sponsorizarea este unica si va fi pusa la dispozitia beneficiarului p na la data de ...................... .
sau
4.1. Sponsorizarea este zilnica/saptam nala/lunara/trimestriala/semestriala/anuala si se va pune la dispozitia beneficiarului, incep nd cu data de .......................... si p na la data de ............................. .
4.2. La incheierea duratei contractului, partile pot conveni, prin act aditional, prelungirea acesteia.

V. INCETAREA CONTRACTULUI

5.1. Prezentul contract inceteaza de plin drept, fara a mai fi necesara interventia unui tribunal arbitral sau a instantelor judecatoresti, in cazul in care una dintre parti:

a) isi incalca vreuna dintre obligatiile sale, dupa ce a fost avertizata, printr-o notificare scrisa, de catre cealalta parte, ca o noua nerespectare a acestora va duce la denuntarea lui;
b) este declarata in stare de incapacitate de plati sau a fost declansata procedura de lichidare (faliment) inainte de inceperea executiei prezentului contract;
c) cesioneaza drepturile si obligatiile sale prevazute de prezentul contract fara acordul celeilalte parti;
d) alte cauze prevazute de lege.

5.2. Prevederile pct. 5.1 nu vor avea nici un efect asupra obligatiilor deja scadente intre partile contractante.

VI. FORTA MAJORA

6.1. Nici una dintre partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen sau/si de executarea in mod necorespunzator total sau partial a oricarei obligatii care ii revine in baza prezentului contract, daca neexecutarea sau/si executarea obligatiei respective a fost cauzata de forta majora, asa cum este definita de lege.
6.2. Partea care invoca forta majora este obligata sa notifice celeilalte parti, in termen de .............,
(zile, ore)
producerea evenimentului si sa ia toate masurile posibile in vederea limitarii consecintelor lui.
6.3. Daca in termen de ...................... de la producere, evenimentul respectiv nu inceteaza, partile au
(zile, ore)
dreptul sa-si notifice incetarea de plin drept a prezentului contract, fara ca vreuna dintre ele sa pretinda daune-interese.

VII. NOTIFICARILE INTRE PARTI

7.1. In acceptiunea partilor contractante, orice notificare adresata de una dintre acestea celeilalte este valabil indeplinita daca va fi transmisa la adresa/sediul prevazut in partea introductiva a prezentului contract.
7.2. In cazul in care notificarea se face pe cale postala, ea va fi transmisa prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire (A.R.) si se considera primita de destinatar la data mentionata de oficiul postal primitor pe aceasta confirmare.
7.3. Daca notificarea se trimite prin telefax, ea se considera primita in prima zi lucratoare dupa cea in care a fost expediata.
7.4. Notificarile verbale nu se iau in considerare de nici una dintre parti, daca nu sunt confirmate prin intermediul uneia dintre modalitatile prevazute la alineatele precedente.

VIII. SOLUTIONAREA LITIGIILOR

8.1. Partile au convenit ca toate neintelegerile privind validitatea prezentului contract sau rezultate din interpretarea, executarea ori incetarea acestuia sa fie rezolvate pe cale amiabila de reprezentantii lor.
8.2. In cazul in care rezolvarea eventualelor litigii nu este posibila pe cale amiabila, partile se vor adresa instantelor judecatoresti.

IX. CLAUZE GENERALE REFERITOARE LA PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

9.1. Partile colecteaza si prelucreaza datele cu caracter personal inscrise in prezentul contract in conformitate cu legislatia in vigoare, in modalitati care asigura confidentialitatea si securitatea adecvata a acestor date, in vederea asigurarii protectiei impotriva prelucrarii neautorizate sau ilegale si impotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorarii accidentale.
9.2. In procesul de prelucrarea a datelor cu caracter personal, partile aplica prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (regulamentul general privind protectia datelor) si ale legislatiei nationale.
9.3. Datele cu caracter personal comunicate in cadrul prezentului contract, vor fi prelucrate in scopul executarii prezentului contract.
9.4. Datele cu caracter personal colectate si prelucrate in vederea executarii prezentului contract sunt urmatoarele: (de ex.: nume si prenume, adresa, serie si numar carte de identitate, cod numeric personal, numar de telefon/fax, adresa de posta electronica, cod bancar).
9.5. Datele personale, comunicate in cadrul prezentului contract, pot fi comunicate institutiilor publice, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
9.6. In situatia in care este necesara prelucrarea datelor personale in alte scopuri dec t cele prevazute la pct. 9.3, partea care realizeaza prelucrarea va informa cealalta parte si ii va solicita acordul scris cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare.
9.7. Partile isi garanteaza reciproc dreptul la informare si acces la datele cu caracter personal, dreptul la rectificare, actualizare, portabilitate, stergere, la restrictionare si opozitie in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare.
9.8. Datele personale inscrise in prezentul contract sunt pastrate pe intreaga perioada de executare a contractului si ulterior incetarii acestuia, in conformitate cu prevederile legale referitoare la arhivarea documentelor.
9.9. In contextul Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, prelucrare inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

X. CLAUZE FINALE

10.1. Modificarea prezentului contract se face numai prin act aditional incheiat intre partile contractante.
10.2. Prezentul contract, impreuna cu anexele sale care fac parte integranta din cuprinsul sau, reprezinta vointa partilor si inlatura orice alta intelegere verbala dintre acestea, anterioara sau ulterioara incheierii lui.
10.3. Prezentul contract s-a incheiat intr-un numar de ................ exemplare, din care ................... .

SPONSOR BENEFICIAR

Nota:
1. Afise, panouri, casete audio-video, CD-uri si alte materiale publicitare.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X