email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Boc: Bugetul pentru anul viitor mentine cota de impozitare la 16% si TVA la 19%

tvacota unica

Bugetul pentru anul viitor mentine nivelul cotei de impozitare la 16% si al taxei pe valoarea adaugata la 19%, urmand sa fie adoptat de Guvern dupa ce legea care abiliteaza Executivul demis sa aprobe bugete va fi publicata in Monitorul Oficial, a declarat, vineri, premierul interimar, Emil Boc.

"Un procent de 20% din fondurile statului va fi alocat in continuare pentru investitii", a spus Boc.

El a aratat totodata ca presedintele Traian Basescu va promulga legea dupa ce actul normativ va ramane cateva zile in Parlament, conform procedurii legale, pentru o eventuala sesizare a Curtii Constitutionale.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 93 de voturi "pentru", proiectul de modificare a Legii de organizare a Guvernului, prin care Cabinetul demis este abilitat sa inainteze Parlamentului bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale, dar si legea responsabilitatii fiscale.

Aprobarea proiectului de buget pentru anul viitor reprezinta unul dintre angajamentele asumate in relatia cu Fondul Monetar International, pentru acordarea celei de-a treia transe din imprumut.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Gheorghe Gherghina a declarat, la inceputul lunii octombrie, pentru MEDIAFAX ca bugetul consolidat pentru 2010 va fi construit pe venituri totale de 166,709 miliarde lei (31,75% din PIB) si cheltuieli de 197,904 miliarde lei (37,68% din PIB), cu un deficit bugetar de 5,9%.

El mentiona ca Produsul Intern Brut estimat pentru anul viitor este de 525,1 miliarde de lei, in crestere in termeni reali cu 0,5%. Pentru 2010, Finantele iau in calcul un curs mediu de 4,2 lei/euro si o inflatie de 3,7%.

Potrivit ministrului interimar al Finantelor, Gheorghe Pogea, principalele cinci capitole de cheltuieli structurale incluse in proiectul de buget pe 2010 insumeaza 15,5% din PIB, din care cea mai mare parte reprezinta sumele alocate pentru pensiile publice, care totalizeaza 40,4 miliarde lei, respectiv 7,6% din PIB.

Cheltuielile cu asistenta sociala insumeaza 24,4 miliarde lei (4,6% din PIB), cele cu datoria publica sunt estimate la peste 1% din PIB, iar contributia la bugetul Uniunii Europene se ridica la aproximativ 5,5 miliarde lei.
SURSA: Mediafax

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tvacota unica


Data aparitiei: 16 Noiembrie 2009

Votati articolul "Boc: Bugetul pentru anul viitor mentine cota de impozitare la 16% si TVA la 19%":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X