email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prin intermediul birourilor One Stop Shop o firma va putea fi infiintata intr-o ora

one stop shopIMMfirma

 

O firma se va putea infiinta in Romania in mai putin de o ora cu cheltuiala zero. Nu este o gluma, ci anuntul facut la Constanta de vicepresedintele Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici, Dumitru Nancu. Noutatea consta in infiintarea birourilor unice „One Stop Shop”, printr-un proiect finantat de Uniunea Europeana, care are un buget de 5.175.000 de lei, din care 15% cofinantare a Ministerului Economiei.

„Se va realiza un site prin care micul intreprinzator isi va putea infiinta sau dizolva o firma, dar isi va putea depune si toate declaratiile. Singurul lucru de care va avea nevoie intreprinzatorul este doar o semnatura electronica”, a declarat Nancu, care a adaugat ca obtinerea si depunerea actelor nu va dura mai mult de o ora. In prima faza, vom avea un ghiseu virtual, pe internet, unde cei interesati pot gasi toate documentele necesare pentru pornirea sau dizolvarea unei afaceri.

Potrivit reprezentantului guvernamental, primul ghiseu care se inscrie in strategia guvernului anticriza va fi infiintat fizic pana la sfarsitul anului. In total, la nivel national vor functiona 42 de ghisee unice, cel mai probabil acestea urmand sa fie infiintate in cadrul Camerelor de Comert. „One Stop Shop” este corelat cu un program guverna­men­tal prin intermediul caruia costurile de infiintare a unei firme sunt reduse la zero, datorita alocatiilor financiare de 100.000 de lei.

Programele nationale, la start

O alta veste buna pentru antrepre­nori este aceea ca cele cinci programe nationale pentru sprijinirea IMM-urilor sunt pe punctul de a deveni functionale. Finantarea este asigurata de la Bugetul de stat, programele derulandu-se prin Oficiile Teritoriale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie. Cel mai important program este Start - pentru infiintarea unei afaceri.

Prin acest program se acorda finantare nerambur­sabila de 100.000 de lei si un credit de 50.000 de lei, acordat de catre o institutie bancara pe care guvernul o va selecta in urmatoarea perioada.

„Daca anul trecut am avut un buget de cinci milioane de lei, prin care s-au infiintat 89 de firme, in acest an avem la dispozitie sase milioane de lei, din care 300.000 de lei vor fi folositi pentru organizarea cursu­rilor de pregatire antreprenoriala din etapa I. Cu restul de 5,7 milioane de lei vom acorda alocatii financiare neram­bursabile in valoare de 100.000/mana­ger, aproape dublu fata de 2009, cand am dat subventii de 60.000 de lei. Estimam ca aproximativ 150 de tineri vor accesa acesti bani”, a declarat Dumitru Nancu, care a adaugat ca alocatia va acoperi 70% din costurile proiectului de investitii, restul de 30% urmand sa fie suportat printr-un credit bancar, garantat in proportie de 100% de Fondul National de Garantare.

Obiectivul programului il constituie stimularea infiintarii de noi micro­intreprinderi, imbunatatirea perfor­man­telor economice ale celor existente, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private. „Programul pentru Dezvoltarea abilitatilor antre­prenoriale in randul tinerilor si facilitarea acestora la finantare - Start” se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si persoanelor fizice autorizate sau actionarilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 40 de ani ai societatilor comerciale.

Programul presupune doua etape: organizarea de cursuri de pregatire destinate beneficiarilor eligibili si acordarea de sprijin financiar pentru finantarea celor mai bune planuri de afaceri elaborate de beneficiarii cur­surilor de pregatire antreprenoriala, prin alocatie financiara nerambursabila si prin credite acordate de banca selectata.

Incubator de afaceri la Mangalia

Celelalte programe nationale care vor deveni functionale in aceasta primavara vizeaza dezvoltarea si modernizarea activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata si sustinerea femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii. In plus, mediul de afaceri privat are la dispozitie bani si pentru sprijinirea transferului afacerilor, sustinerea accesului firmelor mici si mijlocii la servicii de instruire si consultanta si sprijinirea mestesugurilor si artizanatului.

In plus, in 2010, Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri pune la dispozitia firmelor romanesti un program care are ca scop sprijinirea afacerilor afectate de criza economica, fapt care reprezinta o premiera pentru economia nationala. Tot pentru sprijinirea IMM-urilor, la Mangalia, judetul Constanta, va deveni functional primul incubator de afaceri din regiunea de dezvoltare Sud-Est.

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
one stop shopIMMfirma


Data aparitiei: 23 Martie 2010

Votati articolul "Prin intermediul birourilor One Stop Shop o firma va putea fi infiintata intr-o ora":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X