email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Boc: Guvernul are pregatit un pachet alternativ cu masuri care sunt discutate in prezent cu FMI

majorare tvataxeimpozite

 

Guvernul are pregatit un pachet alternativ cu masuri de reducere a deficitului bugetar pe care il discuta cu FMI, Comiosia Europeana si Banca Mondiala, a declarat, vineri, premierul Emil Boc, evitand sa precizeze daca acest pachet include si majorarea TVA si a cotei unice de impozitare.

Ministrii si parlamentari PDL s-au intalnit la Guvern unde au discutat masurile alternative care pot fi aplicate pentru mentinerea deficitului bugetar in limita tintei de 6,8% din PIB convenita cu FMI, dupa ce legile de reducere a cheltuielilor bugetare au fost respinse de Curtea Constitutionala.

Sedinta a fost precedata de o intalnire la Palatul Victoria a liderilor PDL.

Surse guvernamentale au declarat anterior agentiei MEDIAFAX ca Guvernul ia in calcul un nou plan de masuri pentru mentinerea deficitului bugetar, orientat in principal pe majorari de taxe si impozite, inclusiv a TVA si cotei unice de impozitare.

Planul de actiuni ar putea fi discutat intr-o sedinta speciala de guvern care sa fie programata vineri sau in zilele urmatoare, aratau sursele.

"Planul B al Guvernului, in cazul respingerii de catre Curtea Constitutionala a legilor asumate, este orientat in principal pe cresteri de taxe si impozite, inclusiv a cotei unice si a TVA. Au fost efectuate simulari privind o crestere diferentiata a impozitelor, dar rezultatul a indicat ca banii colectati sunt insuficienti", au aratat sursele participante la discutia de vineri a liderilor PDL cu premierul Emil Boc.

Guvernul vrea sa adopte o OUG de crestere a taxelor, care sa compenseze cheltuielile de 1% din PIB, ramase in vigoare prin nereducerea pensiilor cu 15% si sa ceara Parlamentului modificarea rapida a legilor pe care s-a pronuntat Curtea Constitutionala.

O majorare a TVA-ului de la 19 la 24% ar acoperi aproximativ in totalitate cheltuielile generate de eliminarea masurii privind reducerea cu 15% a pensiilor, de 1,2 miliarde euro, dar ar genera si costuri suplimentare pentru firme, inclusiv administrative si informatice, au afirmat sursele.

Executivul are in vedere si o majorare a cotei unice de pana la 20%-22%, dar efectul este mai greu de cuantificat. Cresterea celor doua taxe la aceste valori a fost una dintre variantele vehiculate in luna mai in timpul negocierilor cu delegatia FMI.

O varianta care ar putea fi propusa board-ului FMI presupune si disponibilizarea rapida a unui numar semnificativ de bugetari, pentru care platile compensatorii sa fie limitate la trei salarii, dar pe o perioada de 12 luni.

Si in acest caz, exista o problema pe partea cheltuielilor de la fondul de somaj, au mai afirmat sursele.

Potrivit unor surse judiciare, judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca prevederile privind pensiile magistratilor sunt neconstitutionale, in timp ce in cazul altor categorii prevederile legale sunt interpretabile, insa nu se impune reglementarea lor in Parlament.

Conform Constitutiei, prevederile declarate neconstitutionale trebuie puse in acord cu decizia Curtii in termen de 45 de zile.

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
majorare tvataxeimpozite


Data aparitiei: 25 Iunie 2010

Votati articolul "Boc: Guvernul are pregatit un pachet alternativ cu masuri care sunt discutate in prezent cu FMI":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X