Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: O societate A, cu domeniul de activitate lucrari de constructii, presteaza servicii in domeniu pentru o societate B, in puncte de lucru diferite si cu manopera diferita (reparatii interioare, lucrari de finisaje si zugraveli). Clientul solicita facturi separate pentru fiecare lucrare, iar acestea sunt sub plafonul de 5.000 lei fiecare, cu chitanta emisa in aceeasi zi. Este corect pentru societatea A, intrucat nu se depaseste plafonul de incasare numerar in aceeasi zi de 10.000 lei?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O societate comerciala, din diverse motive, ridica numerar de la bancomatul unei banci sau de la mai multe banci unde are deschise conturi, iar numerarul ridicat in unele zile depaseste 10.000 lei cumulat, uneori ajungand si la 30.000 lei. Care este regimul acestor ridicari de numerar? Exista plafoane zilnice pentru ridicari per unitate bancara sau cumulat per zi?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Firma A are doi asociati olandezi. Lunar se intermediaza achizitii de mobilier de la firme romanesti, cu vanzare catre firma B din Olanda (unul dintre asociati detine capital la acea firma). In obiectele secundare autorizate ale firmei A exista: intermedieri, comisioane si transporturi marfuri. In luna mai s-au primit doua facturi de transport de la firma C, cu TVA, pentru 18 loturi de marfa intermediate de firma A, care s-au facturat mai departe catre firma B cu explicatia comision...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: SRL-urile care au emis facturi electronice pentru livrari de bunuri/prestari de servicii, in relatia B2B, respectiv B2C (din 01.01.2025), transmise in SPV, au obligatia sa se inregistreze in Registrul Ro e-Factura incepand cu 01.07.2025, daca nu s-au inregistrat optional?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O societate are ca obiect de activitate comertul cu autoturisme second-hand. Societatea este platitoare de TVA trimestrial. Pentru a putea aplica TVA la marja, a achizitionat doar de la persoane fizice din Germania. Acum a adus o factura de la o firma din Germania, care i-a facturat cu TVA normal: 1.000 euro + TVA = 1.190 euro. Societatea o revinde in Romania cu TVA la marja, deoarece a platit TVA in Germania este corect? Este considerata achizitie intracomunitara? Societatea trebuie sa treaca...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<