Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie

Legea bugetului ar putea intarzia daca guvernul isi asuma raspunderea pe legea salarizarii

Data actualizarii: 16 Noiembrie 2010
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
legea salarizariiIMM-uri
Angajarea raspunderii Guvernului pe legea salarizarii ar duce la amanarea pana in ianuarie a legii bugetului, a declarat, marti, fostul ministru al IMM-urilor si comertului, Constantin Nita.

Constantin Nita considera ca 'reducerea salariilor bugetarilor a fost o greseala enorma. Ar fi trebuit sa fi fost taiate sporurile, indemnizatiile, al treisprezecelea salariu, dar nu cel de baza'. In comparatie cu alte tari europene, masurile luate in Romania sunt cele mai dure. In Ungaria salariile din sectorul bugetar au fost taiate cu 15% si a fost eliminat cel de-al 13-lea salariu, in Bulgaria salariile au fost inghetate, nu taiate, in Cehia a fost operata o reducere cu 10%, care va fi recuperata in 2011, in Estonia taierea de salarii a fost de 17-18%, iar in Spania au fost reduse salariile cu 5%, reducere care va fi recuperata in 2011 si a fost eliminat temporar ajutorul de 2500 de euro pentru nasterea unui copil.

In perioada 2005-2008 s-a facut greseala de a se fi aprobat cresteri salariale fara corelarea acestora cu productivitatea muncii, a spus fostul ministru. Respectarea echilibrului intre crestere economica, cresterea salariilor si cresterea preturilor ar fi permis incadrarea in anvelopa salariala.

Solutiile care pot fi acum aplicate sunt crearea unui fond care sa permita salariatilor sa isi recupereze, dupa o perioada, sumele care le-au fost taiate din salarii. 'Cresterea de 15% propusa de guvern este o bagatela. Daca se ia in consideratie rata inflatiei, cresterea pentru 2011 ramane de 5-6%', a avertizat Constantin Nita.

In opinia fostului ministru al IMM-urilor si comertului, 'o crestere economica de 1,2% va fi greu de obtinut in 2011, dupa ce toate masurile anticriza din 2010 au dus la o crestere de 0,2% pe trimestrul al doilea. Cresterea de 1,5% nu poate fi bazata pe consum, ci pe export si investitii, ceea ce ar insemna elaborarea unui nou model economic pentru Romania'.

Sursa: AGERPRES






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X