email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Credit garantat de Guvern pentru inchiderea balcoanelor

reabilitare termicacreditinchiderea balcoanelor

Legea nr. 76/2011 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 69/2010 privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit cu finantare prin credite bancare cu garantie guvernamentala (publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 403 din 8 iunie 2011) va poate ajuta sa va inchideti balcoanele cu bani de la Guvern.
 
Conform acestei legi, "repararea si/sau inchiderea, dupa caz, a balcoanelor/logiilor blocurilor de locuinte, in conditiile respectarii reglementarilor tehnice in vigoare privind asigurarea ventilarii naturale a incaperilor" se va putea realiza prin finantare din credite bancare cu garantie guvernamentala si cu dobanda subventionata.
 
In prezent, finantarea se acorda doar pentru programele de reabilitare termica a anvelopei cladirii si a instalatiilor aferente, repararea, inlocuirea sau achizitionarea cu montaj a centralei termice si introducerea unor sisteme alternative pentru asigurarea partiala/totala a energiei pentru apa calda de consum, iluminat si/sau incalzire.
 
Exista si o conditie obligatorie:  plata facturilor la utilitati. Beneficiarul nu trebuie sa aiba mai mult de doua rate scadente si neachitate la plata facturilor la utilitati, in ultimele 3 luni calendaristice anterioare evaluarii conditiilor de acordare a creditelor de catre finantator.
 
Practic, finantarea executarii lucrarilor de interventie se va afectua astfel:
 
a) minimum 10% din valoarea totala a cheltuielilor prevazuta in devizul general din sursele beneficiarilor si/sau din alte surse, constituind contributia proprie a beneficiarilor;
 
b) maximum 90% din valoarea totala a cheltuielilor prevazuta in devizul general din credite bancare, in lei, cu garantie guvernamentala si cu dobanda subventionata, contractate de beneficiari si garantate in procent de 100% de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. – I.F.N. in numele si in contul statului.
 
LEGE
pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 69/2010 privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit cu finantare prin credite bancare cu garantie guvernamentala

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic. - Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69 din 30 iunie 2010 privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit cu finantare prin credite bancare cu garantie guvernamentala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 443 din 1 iulie 2010, cu urmatoarele modificari si completari:
1. La articolul 3, dupa litera a) se introduce o noua litera, litera a1), cu urmatorul cuprins:
„a1) repararea si/sau inchiderea, dupa caz, a balcoanelor/logiilor blocurilor de locuinte, in conditiile respectarii reglementarilor tehnice in vigoare privind asigurarea ventilarii naturale a incaperilor;”.

2. Articolul 9 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 9. - Executarea lucrarilor de interventie se finanteaza astfel:
a) din sursele beneficiarilor si/sau din alte surse, constituind contributia proprie a beneficiarilor si reprezentand minimum 10% din valoarea totala a cheltuielilor prevazuta in devizul general;
b) din credite bancare, in lei, cu garantie guvernamentala si cu dobanda subventionata, contractate de beneficiari si garantate in procent de 100% de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. - I.F.N. in numele si in contul statului, reprezentand maximum 90% din valoarea totala a cheltuielilor prevazuta in devizul general.”

3. La articolul 10 alineatul (1), partea introductiva se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 10. - (1) Prin exceptie de la prevederile art. 9, autoritatile administratiei publice locale, la solicitarea asociatiilor de proprietari, pot finanta, din fondurile aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetele locale si/sau din alte surse legal constituite, in cuantum de maximum 30% din valoarea totala a cheltuielilor prevazuta in devizul general, urmatoarele:”.

4. La articolul 13, dupa alineatul (4) se introduc doua noi alineate, alineatele (41) si (42), cu urmatorul cuprins:
„(41) La incheierea contractelor de credit, beneficiarii — proprietarii locuintelor unifamiliale, persoane fizice, respectiv membrii asociatiei de proprietari incheie conventiile de fidejusiune in cadrul institutiilor de credit.
(42) Prin exceptie de la prevederile alin. (41), nu incheie conventie/conventii de fidejusiune membrul/membrii asociatiilor de proprietari care finanteaza, din venituri proprii, cota-parte ce ii/le revine din valoarea de executie a lucrarilor de interventie din devizul general.”

5. La articolul 16, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu urmatorul cuprins:
„(11) Proprietarii persoane fizice ai locuintelor unifamiliale si asociatiile de proprietari pot beneficia de credite pentru executarea lucrarilor de interventie in conditiile prezentei ordonante de urgenta daca nu inregistreaza mai mult de doua rate scadente si neachitate la plata facturilor la utilitati, in ultimele 3 luni calendaristice anterioare evaluarii conditiilor de acordare a creditelor de catre finantator.”

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
IOAN OLTEAN

PRESEDINTELE SENATULUI
MIRCEA-DAN GEOANA

Bucuresti, 6 iunie 2011.
Nr. 76.

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
reabilitare termicacreditinchiderea balcoanelor


Data aparitiei: 09 Iunie 2011

Votati articolul "Credit garantat de Guvern pentru inchiderea balcoanelor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X