Legea reabilitarii termice a fost astfel schimbata incat aceste lucrari nu se vor mai face aleatoriu, ci vor fi mai intai verificate bazele de date pentru a se vedea in ce blocuri locuiesc persoane cu handicap, familii cu membri care au dizabilitati, precum si familii cu venituri medii nete lunare pe persoana mai mici decat castigul salarial mediu net lunar pe economie.
Proprietarii vor suporta 20% din cheltuieli in caz ca primaria nu poate face plata integrala a lucrarilor. In plus, in primariile care dispun de fonduri numeroase pot suporta si finantarea Ministerului Dezvoltarii, institutie obligata la plata a 50% din valoarea lucrarii.
Noua lege prevede ca cei care si-au reabilitat deja locuintele pe cheltuiala proprie beneficiaza de scutire de la plata impozitului aferent locuintei de o perioada de minimum sapte ani, pe baza auditului energetic.
In plus, au fost luate noi masuri pentru reducerea perioadei in care erau executate aceste lucrari de reabilitare termica: "Intreaga proiectare a lucrarilor de interventie va fi elaborata printr-un singur contract de servicii, atribuit printr-o procedura unica de achizitii publice, pentru pachete de blocuri de locuinte cu caracteristici similare ale anvelopei", dupa cum prevede noua lege. In aceeasi lege, se acorda intaietate si blocurilor din perioada 1950-1990 care pierd cea mai multa energie si care au si un potential risc de prabusire.

Operare SAGA Exemple practice si recomandari

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Portal Persoane Fizice - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
In ceea ce ii priveste pe cei cu venituri medii si mari, statul ofera garantii pentru credite contractate in acest scop. In urma acestor reabilitari termice, un apartament ajunge sa consume anual sub 100 kWh/mp fata de 180-240 de kWh/mp cat consuma daca nu este reabilitat.