email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incadrare bun de mare valoare in Catalogul mjloacelor fixe

HG 2139/2004OMFP 3055/2009inregistrari contabilemijloace fixe


O societate a achizitionat un element de mare valoare pentru reteaua interna a societatii. Societatea a efectuat incadrarea echipamentului la pct. 2.2.9. Vom vedea, in cele ce urmeaza, in ce masura echipamentul achizitionat (switch) a fost incadrat corect si care sunt acele norme cu privire la valoarea bunurilor de care ar trebui sa tinem cont.

Raspuns:

Conform art. 3 alin. (2) din Legea 15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat in active corporale si necorporale - republicata - cu modificarile si completarile ulterioare suntt definite mijloacele fixe ca fiind obiectul sau complexul de obiecte ce se utilizeaza ca atare si indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) are o valoare de intrare mai mare decit limita stabilita prin hotarire a Guvernului. Aceasta valoare poate fi actualizata anual, in functie de indicele de inflatie;

b) are o durata normala de utilizare mai mare de un an.

La alin. (3) se mentioneaza ca "pentru obiectele care sunt folosite in loturi, seturi sau care formeaza un singur corp, la incadrarea lor ca mijloace fixe se are in vedere valoarea intregului corp, lot sau set."
 
Asadar, switch-ul respectiv este folosit la reteaua de calculatoare a societatii si are ca scop utilizarea retelei respective. In concluzie, consideram incadrarea dvs ca fiind corecta  iar
Amortizarea mijloacelor fixe ( modul de incadrare/metodele folosite) trebuie prevazuta in Manualul de politici si proceduri contabile al societatii.
In conformitate cu prevederile art.10 al OMFP 3055/2009 entitatile trebuie sa dezvolte politici contabile si proceduri proprii care se aproba de administratori, potrivit legii.

Pct. 267 din Reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene aprobate prin OMFP 3055/2009 , stabileste ca politicile contabile reprezinta principiile, bazele, conventiile, regulile si practicile specifice aplicate de o entitate la intocmirea si prezentarea situatiilor financiare anuale. Exemple de politici contabile sunt urmatoarele: alegerea metodei de amortizare a imobilizarilor, durata normala de functionare a mijloacelor fixe, cuprinsa intre limitele stabilite in Catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, aprobat prin HG 2139/2004 , reevaluarea imobilizarilor corporale sau pastrarea costului istoric al acestora, capitalizarea dobanzii sau recunoasterea acesteia drept cheltuiala, alegerea metodei de evaluare a stocurilor, contabilitatea stocurilor prin inventarul permanent sau intermitent etc.

de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
HG 2139/2004OMFP 3055/2009inregistrari contabilemijloace fixe


Data aparitiei: 21 Mai 2012

Votati articolul "Incadrare bun de mare valoare in Catalogul mjloacelor fixe":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X