Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Altele

Inregistrarea in contabilitate a activitatii societatilor agricole

Data actualizarii: 20 Septembrie 2012
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
venituri agriculturaobstiactivitatea de productieinregistrari contabile

Activitatea de productie se inregistreaza ca activitate economica. Obstile sunt forme asociative de proprietate asupra terenurilor cu vegetatie forestiera, infiintate in baza Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere. Scopul infiintarii acestora este eploatarea terenurilor agricole si forestiere in comun de catre membrii obstii.

Veniturile pentru care persoanele juridice fara scop patrimonial beneficiaza de deducere sunt prevazute la art. 15 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
Veniturile obtinute din valorificarea masei lemnoase nu sunt cuprinse in aceasta categorie de venituri.

Potrivit art. 85, venitul net obtinut din exploatarea bunurilor si drepturilor de orice fel, detinute in comun, este considerat ca fiind obtinut de proprietari, uzufructuari sau de alti detinatori legali, inscrisi intr-un document oficial, si se atribuie proportional cu cotele parti pe care acestia le detin in acea proprietate sau, in mod egal, in situatia in care acestea nu se cunosc.

Veniturile din agricultura si silvicultura, nu sunt venituri impozabile la persoanele fizice care detin astfel de venituri.

La momentul stabilirii veniturilor nete si repartizarilor pe mosneni, obstea trebuie sa precizez cat din veniturile respective sunt rezultate din activitati din agricultura si silvicultura, fiind scutite astfel de impozitul pe venit, si cat provin din alte activitati, reprezentand venit net asupra caruia se aplica cota legala de impozit pe venit.

Conform prevederilor legii nr. 46/2008 - Codul silvic, cu modificarile si completarile ulterioare, exploatarea masei lemnoase se face de persoane juridice atestate de autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura.

Pentru taierea pomilor de pe terenuri este necesar acordul ocolului silvic.Masa lemnoasa obtinuta  provine din activitatea de productie. Pentru inregistrarea acesteia in contabilitate este necesar sa se efectueze receptia cantitativa a masei lemnoase obtinute, prin intocmirea unui proces verbal de receptie

Informatii de top de la expertii PortalContabilitate.ro

- cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania -

Vrei sa vezi si tu TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?

Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT - Completeaza formularul de mai jos:

- Vei gasi Legislatie la zi + Consultanta detaliata de la experti

Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului!
Conform cerintelor Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X