Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Stiri Contabilul.ro | Stiri

ANAF introduce servicii publice electronice

Data aparitiei: 07 Ianuarie 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANAF introduce servicii publice electronice
anafproiectservicii electronice

 

Administratia Nationala de Administrare Fiscala implementeaza, incepand cu data de 14 decembrie 2018, pentru o perioada de 24 de luni, proiectul intitulat „Consolidarea capacitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala de a sustine initiativele de modernizare”. 

Obiectivul general al proiectului il reprezinta consolidarea capacitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala de a sustine initiativele de modernizare, prin introducerea de servicii publice electronice ce optimizeaza procesele decizionale orientate catre mediul de afaceri.

De asemenea, ANAF vrea sa implementeze un fisier standard international de audit pentru toti operatorii economici, asa cum se precizeaza in comunicatul de presa de pe site-ul Administratiei Nationale de Administrare Fiscala.

Rezultatele asteptate in urma implementarii proiectului sunt:

 1.Analiza activitatilor A.N.A.F. realizata, precum si bune practici in materie de administrare fiscala insusite; 
2.Fisierul Standard de Audit (SAF-T) implementat, reprezentând o structura standardizata a informatiilor relevante pentru controalele fiscale in vederea reducerii costului conformarii pentru societati;
3.Propuneri de amendare a legislatiei primare si secundare privind obligatia contribuabilului de a depune Fisierul Standard de Audit – formulate; 
4. Imbunatatirea cunostintelor si abilitatilor personalului din cadrul Agentiei Nationale de Administrare 4.Fiscala (nivel central si nivel local) prin derularea unor sesiuni de instruire specifice administrarii fiscale. 

Digitalizarea si aplicarea de standarde in colaborarea dintre administratia fiscala si contribuabili determina cresterea gradului de incredere reciproca prin asigurarea unui nivel ridicat de transparenta si predictibilitate. 

SAF-T va contribui la asigurarea echitatii in derularea activitatilor economice, precum si la imbunatatirea conformarii voluntare prin reducerea efortului ambelelor parti in ceea ce priveste alocarea resurselor umane si materiale. 

Valoarea totala eligibila a proiectului este: 84,700,017.03 lei, din care:

-valoarea eligibila nerambursabila din Fondul Social European: 71,134,346.12 lei; 
-cofinantarea eligibila a Beneficiarului: 13,565,670.91 lei. 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X