email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cumpararea titlurilor de stat TEZAUR se poate face si ONLINE de acum. Este necesara inscrierea in SPV

Cumpararea titlurilor de stat TEZAUR se poate face si ONLINE de acum. Este necesara inscrierea in SPV
titluri de statordinul de plata multipludobanda

Ministerul Finantelor Publice a anuntat ca, incepand din 8 decembrie 2021, romanii pot investi online in titlurile de stat TEZAUR, cu maturitati de 1, 3 si 5 ani si dobanzi anuale de 4,25%, 4,75% si 5,10%.

Asadar, titlurile de stat pot fi cumparate:

- online pana pe 19 decembrie, inclusiv;
- de la unitatile Trezoreriei Statului pana pe 20 decembrie 2021;
- prin Compania Nationala Posta Romana pana pe 17 decembrie 2021, pentru mediul urban si 16 decembrie 2021, pentru mediul rural.

Persoanele fizice interesate sa cumpere online titluri de stat TEZAUR trebuie sa se inregistreze in Spatiul Privat Virtual (SPV)
Citeste si continutul Ordinului 1459/2021 prin care este reglementata utilizarea Ordinului de plata multiplu si de catre persoanele fizice inregistrate in Spatiul Privat Virtual (SPV) pentru operatiuni aferente titlurilor de stat destinate populatiei in cadrul Programului Tezaur.

Formularele pentru operatiuni sunt: cerere de deschidere cont de subscriere, cerere de subscriere si Ordin de plata multiplu electronic. Acestea pot fi descarcate de pe site-ul Ministerului Finantelor

Titluri de stat cumparate online - GHID Tezaur online

In mediul online, prin intermediul Spatiului Privat Virtual (SPV), investitorul poate realiza urmatoarele operatiuni privind titlurile de stat TEZAUR lansate prin intermediul unitatilor Trezoreriei Statului:

- Deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata de acesta;
- Subcriere titluri de stat TEZAUR, in perioada de subscriere, prin intermediul contului de subscriere deschis la unitatea Trezoreriei Statului;
- Virament din contul de subscriere catre un cont bancar deschis pe numele investitorului sau catre un alt cont de subscriere al aceluiasi investitor.

Pot realiza operatiuni in mediul online privind titlurile de stat TEZAUR numai investitorii care sunt inregistrati in SPV.

Daca nu sunteti inregistrat in SPV, va puteti inregistra ca utilizator prin accesarea butonului Spatiul Privat Virtual si parcurgerea etapelor necesare pentru inregistrare.

Pentru realizarea oricarei operatiuni:

1. Descarcati formularul necesar pentru operatiunea dorita, il completati si salvati pe dispozitivul dumneavoastra, apoi il depuneti apasand butonul Depunere formulare de pe site-ul Finantelor

2. Verificati in SPV - Sectiunea Mesaje recipisele primite pentru a putea urmari stadiul solicitarii dumneavoastra, inclusiv sa recompletati formularul daca au fost identificate erori/neconcordante in completarea acestuia;

3. Verificati in SPV – Sectiunea Mesaje primirea formularelor semnate electronic de catre Ministerul Finantelor care atesta realizarea operatiunii solicitate in mediul online. 

De asemenea, persoanele fizice inregistrate in SPV pot realiza urmatoarele operatiuni privind titlurile de stat TEZAUR lansate prin intermediul unitatilor Trezoreriei Statului:

- sa deschida contul de subscriere pe numele investitorului la o unitate a trezoreriei selectata. Contul este necesar pentru a putea subscrie titluri de stat in cadrul perioadei de subscriere si pentru a primi dobanda anuala si valoarea nominala la scadenta;

- sa subscrie titluri de stat TEZAUR, in perioada de subscriere, prin intermediul contului de subscriere deschis la unitatea Trezoreriei Statului pe numele investitorului, cu exceptia ultimei zile din perioada de subscriere stabilita prin prospectul de emisiune;

- sa vireze din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar deschis pe numele acestuia sau catre un alt cont de subscriere al aceluiasi investitor deschis la o alta unitate a Trezoreriei Statului.

Detalii privind inregistrarea in SPV sunt disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor sau pe portalul ANAF. 

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
titluri de statordinul de plata multipludobanda


Data aparitiei: 09 Decembrie 2021

Votati articolul "Cumpararea titlurilor de stat TEZAUR se poate face si ONLINE de acum. Este necesara inscrierea in SPV":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X