email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul pregateste OUG pentru telemedicina! Medicul va putea sa ofere consultatii, sa dea tratament si sa trimita reteta electronic

Guvernul pregateste OUG pentru telemedicina! Medicul va putea sa ofere consultatii, sa dea tratament si sa trimita reteta electronic
guvernougprofesionisti

Medicii vor putea sa ofere consultatii, sa evalueze starea de sanatate, sa dea tratament si sa trimita reteta electronic, pe e-mail in viitorul apropiat, potrivit unui proiect de OUG care va reglementa telemedicina la noi in tara.

"Azi (27 octombrie 2020) am avizat un proiect de Ordonanta de urgenta pe care l-am propus Ministerului Sanatatii, si care face actul medical mult mai simplu de oferit, care poate salva vieti atunci cand pacientul nu poate ajunge imediat la doctor. Am avizat OUG pentru telemedicina.

Medicul va putea sa faca o prima consultatie, sa evalueze starea de sanatate, chiar sa dea tratament si sa trimita reteta electronic, pe e-mail. Sau va stabili cat de repede trebuie sa mearga omul la spital. Cu atat mai mult, daca este nevoie de un consult pluridisciplinar, fie ca pacientul este la el acasa sau in unitatea medicala, poate stabili cu ajutorul medicului curant, o legatura directa cu mai multi medici specialisti pentru a primi diagnosticul sau tratamentul adecvat.
", a anuntat vicepremierul Raluca Turcan.

Prin acest act normativ, Guvernul doreste sa modernizeze sistemul de sanatate, mai ales pe perioada pandemiei, venind astfel atat in sprijinul profesionistilor din domeniu, cat si al pacientilor.

"Telemedicina este astfel de un real folos si profesionistilor din sanatate, pentru ca ii pune in legatura, intr-un cadru reglementat - vor putea schimba opinii de specialitate, vor putea analiza documentele medicale in acelasi timp si vor putea furniza un serviciu de sanatate optim.

Telemedicina este eficienta, mai ales acum in aceasta nenorocita pandemie, iar OUG creaza cadrul legal pentru oferirea si decontarea serviciilor medicale la distanta.

Modernizarea sistemului de sanatate incepe cu modernizarea modului in care privim atat spre pacient cat si spre personalul medical. Aceasta ordonanta are doua obiective esentiale - cresterea semnificativa a accesului pacientilor la asistenta medicala, dar si inlesnirea actului medical pentru profesionisti.", a mai specificat vicepremierul Raluca Turcan.

 

Foto: pixabay.com


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
guvernougprofesionisti


Data aparitiei: 28 Octombrie 2020

Votati articolul "Guvernul pregateste OUG pentru telemedicina! Medicul va putea sa ofere consultatii, sa dea tratament si sa trimita reteta electronic":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X