email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Economiei: 100% deductibilitate fiscala in limita a 13.380 Lei/angajat pentru voucherele de vacanta

Ministerul Economiei: 100% deductibilitate fiscala in limita a 13.380 Lei/angajat pentru voucherele de vacanta
vouchere de vacantaministerul economieiOUG 35/2020

Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri incurajeaza angajatorii sa ofere vouchere de vacanta, mentionand ca aceste pot fi acordate si angajatilor din companiile private.

"Voucherele de vacanta, acordate atat personalului din sectorul public, cat si celui din sectorul privat pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihna in regim de turism intern, au produs un impact pozitiv din punct de vedere economic si social. In acest sens, Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri – Directia Generala Turism, alaturi de Asociatia Profesionala a Emitentilor de Tichete (APET), demareaza o campanie de informare, prin intermediul careia incurajeaza angajatorii sa ofere vouchere de vacanta salariatilor.", potrivit unui comunicat al institutiei.

Valoarea maxima a voucherelor de vacanta poate ajunge la 13.380 de lei

Voucherele de vacanta sunt solutia optima pentru a sustine refacerea capacitatii de munca a intregii echipe. In sectorul privat, acestea pot fi acordate tuturor angajatilor care au un contract individual de munca, iar valoarea maxima poate ajunge la 13.380 de lei, echivalentul a 6 salarii minim brute, garantate pe tara. Voucherele de vacanta primite de salariati pot fi folosite pentru achizitionarea serviciilor de cazare, iar in pachetele turistice care includ obligatoriu cazare pot fi incluse si alte servicii precum masa, transport sau tratament balnear.


 

Avantajele angajatorilor care ofera vouchere de vacanta

Printre avantajele angajatorilor care acorda vouchere de vacanta mentionam 100% deductibilitate fiscala in limita a 13.380 Lei/angajat/an fiscal si scutirea de contributia asiguratorie pentru munca, in valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului. Voucherele de vacanta sunt, de asemenea, scutite de la plata contributiilor sociale datorate de angajat.

 

In comunicat se mai mentioneaza ca emiterea voucherelor de vacanta poate fi facuta doar de catre entitatile autorizate de Ministerul Finantelor Publice. Pentru anul in curs, acestea vor fi acordate exlusiv pe suport electronic. De asemenea, in vederea digitalizarii sunt disponibile aplicatii mobile gratuite pentru utilizatori, cat si platforme online de comanda pentru angajatori, prin care se asigura accesul rapid la informatii sau se pot plasa comenzi rapide si se pot vizualiza statistici, rapoarte, istoric de operatiuni si tranzactii.

Ministerul Economiei reaminteste ca valabilitatea voucherelor de vacanta emise in perioada martie 2019 – decembrie 2019, indiferent de suport, a fost prelungita prin OUG nr. 35/2020 pana pe data de 31 mai 2021, masura care a venit in sprijinul industriei ospitalitatii, cat si a turistilor, in contextul pandemiei SARS-CoV-2 si efectelor acesteia.

Legislatia in vigoare pentru acordarea voucherelor de vacanta este: OUG nr. 8/2009, cu modificarile si completarile ulterioare.

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
vouchere de vacantaministerul economieiOUG 35/2020


Data aparitiei: 23 Iunie 2020

Votati articolul "Ministerul Economiei: 100% deductibilitate fiscala in limita a 13.380 Lei/angajat pentru voucherele de vacanta":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 10 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X