email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Muncii atrage atentia angajatorilor cu mai mult de 50 de salariati: nu au uitat de obligatie, nu-i asa?

Ministrul Muncii atrage atentia angajatorilor cu mai mult de 50 de salariati: nu au uitat de obligatie, nu-i asa?
angajatoriprogram de muncaministrul muncii

Violeta Alexandru, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, le reaminteste angajatorilor cu mai mult de 50 de salariati ca au obligatia de a decala programul de lucru, in contextul epidemiologic actual.

"Intrebare simpla, de verificare - nu au uitat angajatorii sa respecte obligatia legala de decalare a programului de munca, nu-i asa?
Crescand, in aceasta perioada, numarul de cazuri de infectari cu noul coronavirus (Covid-19), reamintesc obligatia angajatorilor cu mai mult de 50 de salariati de a decala programul de lucru. Inceperea respectiv terminarea programului de lucru trebuie sa se realizeze la intervale de minimum 1 ora, pe parcursul a minimum 3 ore, cu min. 20% din personal la fiecare tura/iesire. Vezi Ordinul Ministrului Muncii/Ministrului Sanatatii nr. 3.577/831/2020, HG nr. 24/2020 privind instituirea starii de alerta la nivel national, legea nr. 55/2020 privind starea de alerta
.", a scris ministrul pe Facebook.

Violeta Alexandru a subliniat ca exista cadru legal pe aceasta sfera si ca trebuie facute verificari pentru a se observa daca se respecta ori nu. 

"Am intrebat ITM Bucuresti daca a verificat aplicarea acestei masuri. Spune ca, perioada 25.05.2020 - 02.11.2020, la nivelul municipiului Bucuresti, s-a verificat un numar de 1.144 de angajatori (dintr-un total de 3.169 de angajatori cu peste 50 de salariati) in legatura cu respectarea prevederii privind decalarea programului de lucru. S-au aplicat sanctiuni - avertismente, amenzi in cuantum de aproximativ 80.000 lei, dupa caz, dar adevarul este ca - pe principiul daca tot s-a efectuat deplasarea, s-au verificat mai multe aspecte - este, practic, aproape imposibil de cuantificat cat din amenda se refera la acest aspect. Parerea mea este ca amenzile s-au dat pentru cu totul alte nereguli, aceasta obligatie fiind tratata la “si altele”. Desi este foarte utila. Si posibil de pus in practica cu o minima organizare si cu un minim interes si usor de verificat.", a mai spus Alexandru. 

Ministrul Muncii le-a cerut angajatorilor vizati sa inteleaga necesitatea acestei masuri. 



"Dincolo de orice control care tine de indeplinirea responsabilitatilor institutiilor cu atributii, vreau sa rog angajatorii sa inteleaga necesitatea adoptarii acestor masuri de preventie astfel incat controalele/verificarile sa ramana fara obiect, in aceasta privinta. Sunt sigura ca toti angajatorii inteleg responsabilitatea pe care o au in protejarea oamenilor cu care isi desfasoara activitatea.", a inchis ministrul postarea publica. 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
angajatoriprogram de muncaministrul muncii


Data aparitiei: 05 Noiembrie 2020

Votati articolul "Ministrul Muncii atrage atentia angajatorilor cu mai mult de 50 de salariati: nu au uitat de obligatie, nu-i asa?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X