email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi zile libere platite pentru parinti. Care sunt conditiile?

Noi zile libere platite pentru parinti. Care sunt conditiile?
zile libereOUG 147/2020telemunca

Violeta Alexandru, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, a informat ca a adus in atentia Guvernului propunerea de completare a OUG 147/2020 privind acordarea de zile libere platite in contextul unor focare Covid-19 in scoli si gradinite. 

"Asa cum am promis, astazi am adus in atentia Guvernului propunerea de completare a OUG 147/2020 (privind acordarea de zile libere platite in contextul unor focare Covid) cu situatiile in care unitatile de invatamant, cele de educatie anteprescolara si prescolara isi desfasoara activitatea in scenariul galben (hibrid) sau rosu (online).", a scris ministrul pe Facebook. 

Parintii vor putea sa discute cu angajatorul si sa solicite zile libere platite pentru a-si supraveghea copilul care invata de acasa, insa exista si o conditie importanta in acest sens. Doar parintii care nu pot sa lucreze in regim de telemunca pot cere aceste libere platite.

"Un parinte va putea sa solicite angajatorului zile libere platite pentru a supraveghea copilul care invata acasa, in sistem online, numai daca specificul muncii acestuia nu permite munca la domiciliu/telemunca.", a mai specificat Violeta Alexandru. 

La acest anunt nu au intarziat sa apara si reactiile parintilor. Unii dintre cei care au comentat au intampinat cu entuziasm initiativa, in timp ce altii au dat semne de nemultumire. 

"Masura este foarte buna, desi nu ii vad pe angajatii din privat folosindu-se de ea pentru ca si-ar pierde locul de munca."

"Zile libere pentru parinti, iar angajatorii ce fac? Inchid afacerile ca nu mai au cu cine lucra, in conditiile in care trebuie sa plateasca salarii, taxe, chirii? Aceasta masura nu este pentru o saptamana - doua, poate dura luni de zile... Foarte complicat va fi si de o parte si de cealalta."

"Unde e familie monoparentala cu 2 copii, cum se procedeaza? Angajatorul nu este obligat sa aprobe cererea angajatului, parinte singur ma refer, cum procedam?"

"Cum adica DOAR daca nu pot lucra de acasa? Daca copiii au 2-3 ani, varsta de cresa, sau gradinita, se considera ca parintele poate lucra de acasa si sa aiba grija si de copil? E o absurditate, sper ca e doar o greseala de exprimare."

"Doamna ministru, dar noi care muncim pe cont propriu ce facem? Eu, daca nu merg 2 zile la munca, nu am paine la copiii. Daca ne inchideti iar ca in martie, facem foamea."


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
zile libereOUG 147/2020telemunca


Data aparitiei: 23 Octombrie 2020

Votati articolul "Noi zile libere platite pentru parinti. Care sunt conditiile?":
Rating:

Nota: 4.57 din 5 din 7 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X