email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful ANAF anunta controale intense la persoanele fizice, de la 1 iulie. Am facut o analiza de risc pe 20 de milioane de CNP-uri

Seful ANAF anunta controale intense la persoanele fizice, de la 1 iulie. Am facut o analiza de risc pe 20 de milioane de CNP-uri
controale anafevaziune fiscalapersoane fizice

Lucian Heius, seful Fiscului, a anuntat astazi (ref. 17 iunie), intr-o conferinta de presa, ca institutia va incepe sa controleze persoanele fizice de la 1 iulie. 

"Avem peste tot exemple de smecheri care sfideaza cu opulenta si luxul pe care il afiseaza, care cheltuie sume de bani exorbitante sfidand pe omul de rand si care in viata lor n-au platit niciun impozit, iar cand verifici veniturile pe care le au constati ca ele sunt aproape inexistente”, a spus Heius. 

Seful ANAF a precizat ca in aceste zone se vor face controale pentru a verifica “daca averile acumulate sunt in concordanta cu veniturile obtinute.” 

Directia generala de control venituri persoane fizice a facut o analiza de risc, pentru inceput, pe 20 de milioane de CNP-uri. 

Am dat o sarcina directiei generala de control venituri persoane fizice sa-mi faca o analiza de risc si am pornit de la 20 de milioane de CNP-uri. Facandu-se aceasta analiza de risc am constatat cu stupoare si cu revolta ca 561.000 de persoane au acumulat in 2016-2019 (anul 2020 il finalizam in septembrie, iar 2021 la sfarsitul anului) o diferenta intre veniturile estimate de noi si veniturile declarate si impozitate de 20 miliarde euro.”, a spus Heius. 

Directorul ANAF a explicat cum a fost facuta aceasta analiza de risc. Mai exact, au fost sub observatie bunuri mobile si imobile achizitionate de fiecare persoana, evolutia din conturile bancare, sumele cu care si-au creditat propriile societati, sumele cu care si-au majorat capitalurile la societatile pe care le au si cheltuieli pe careu au putut sa angajeze, dar si ce venituri au fost declarate. 

Legea spune in felul urmator - daca exista o diferenta de 10% dintre venitul estimat si cel declarat, dar nu mai putin de 50.000 de lei, deja exista o neconcordanta la declarare. Exista deja un risc in acest domeniu”, a precizat Heius. 

Fiscul din Romania trebuie sa faca ceea ce face tot Fiscul din lume. Trebuie sa controlam si sa verificam veniturile si modul de dobandire de la persoanele fizice.”, subliniaza Heius. El a recunoscut ca pana acum s-au facut controale foarte timid.

Voi directiona mai mult de jumatate din capacitatea de control la persoane fizice. Ne vom duce spre aceste 560.000 de persoane la care exista diferente cumulate de 20 de miliarde de euro. Nu vom sari nimic. Vom incepe de la cel mai mare pana la cel mai mic. Vor exista luna de luna cel putin 70 de echipe de control care vor face aceste analize. Am sustinerea totala a intregii Coalitii.”



Presedintele ANAF a mai precizat ca institutia are in prezent suficiente resurse si programe informatice cu care sa identifice ce se declara si ce se plateste. 

Urmareste intreaga conferinta de presa in video de mai jos: 

Sursa foto: captura Facebook


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
controale anafevaziune fiscalapersoane fizice


Data aparitiei: 17 Iunie 2022

Votati articolul "Seful ANAF anunta controale intense la persoanele fizice, de la 1 iulie. Am facut o analiza de risc pe 20 de milioane de CNP-uri":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X