email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procesul de restructurare a aparatului bugetar nu se va opri

salariatibuget

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca, pana la sfarsitul anului, 26.000 de salariati trebuie sa paraseasca sistemul bugetar si ca 2011 va fi un an in care se va trece la abordarea calitativa a restructurarii aparatului de stat.

"In ceea ce priveste perspectiva acordurilor cu institutiile financiare internationale, va pot spune ca in situatia, pe care eu o intrezaresc ca posibila, de finalizare cu succes a actualului Acord cu Fondul, Uniunea si cu Banca Mondiala, intentionam realizarea unui urmator acord fara finantare, un acord preventiv cu cele trei institutii, avand ca obiectiv major continuarea reformelor structurale, spre exemplu reducerea aparatului bugetar", a spus presedintele Traian Basescu, la Conferinta "Parteneriat pentru crestere economica in 2011", organizata de "Ziarul Financiar" si Consiliul Investitorilor Straini.

El si-a exprimat speranta, avand in vedere cifrele de la sfarsitul lunii septembrie, ca se va atinge obiectivul pentru 2011, dar ca acest proces de restructurare a sectorului bugetar nu poate fi oprit.

"Avem nevoie nu numai de o reducere a cheltuielilor cu forta de munca din aparatul bugetar. Avem nevoie si de o crestere a nivelului de calificare si de debirocratizare in acelasi timp. De aceea spun ca procesul de restructurare a aparatului de stat nu se opreste. 2011 va fi un an in care se va trece la abordarea calitativa a restructurarii aparatului de stat. Acum, obiectivul major a fost reducerea cheltuielilor cu functionarea statului. Am aici o cifra si va pot spune ca pana la 31.12 a mai ramas o diferenta de 26.000 de salariati care trebuie sa paraseasca sistemul bugetar si se atinge obiectivul de 70.000 reducere pe care si l-a asumat Guvernul. Deci, la 31.12, ar trebui sa avem in plata 1.290.000 de salariati in sectorul bugetar - central, local, institutii, spitale, scoli si asa mai departe", a conchis seful statului.

Statul trebuie sa disponibilizeze 26.000 de angajati in perioada septembrie-decembrie pentru a ajunge de 1,29 milioane de salariati si pentru a avea posibilitatea sa creasca in medie cu 15% actualele salarii diminuate cu 25%, a declarat, marti, secretarul de stat in MFP Gheorghe Gherghina.

"La finele lunii septembrie mai erau in sectorul 1,316 milioane angajati, iar ca sa ajungem la 1,29 milioane de angajati trebuie sa mai plece pana la finele lunii decembrie 26.000, dupa calculele noastre. (...) Consideram ca avem sansa sa ne inchidem cu 1,29 milioane de bugetari si atunci, fata de salariile actuale, cele diminuate cu 25%, ar merge o majorare medie de 15%, in conditiile in care nu se mai da prima de vacanta si al 13-lea salariu (....) Daca avem in vedere anvelopa salariala de 39 miliarde lei, vine un salariu mediu de 1.300 lei net", a explicat Gherghina.

Sursa: MEDIAFAX

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salariatibuget


Data aparitiei: 12 Noiembrie 2010

Votati articolul "Procesul de restructurare a aparatului bugetar nu se va opri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X