Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Solutii in probleme de contabilitate si fiscalitate in saptamana 6 - 10 octombrie

Data actualizarii: 10 Octombrie 2008
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
contabilitatefiscalitate

Impozitarea veniturilor nerezidentilor – Analiza Conventiilor de evitare a dublei impuneri

Venituri din proprietati imobiliare

1. Veniturile obtinute de un rezident al unui stat contractant din proprietati imobiliare (inclusiv venituri din agricultura si industria forestiera) situate in celalalt stat contractant vor fi impozitate in acel celalalt stat contractant.

2. Termenul de „proprietate imobiliara“ va avea intelesul pe care il are conform legislatiei statului contractant in care respectiva proprietate este situata. Termenul va include in orice caz si proprietatile accesorii proprietatii imobiliare, septelul si echipamentul folosit in agricultura si industria forestiera, drepturi carora li se aplica prevederile legislatiei generale referitoare la proprietatea funciara, uzufructul asupra unei proprietati imobiliare si drepturile la rente variabile sau fixe obtinute pentru exploatarea sau concesionarea exploatarii depozitelor minerale, izvoarelor si altor resurse naturale; navele, barcile si aeronavele nu vor fi considerate proprietate imobiliara.

3. Prevederile paragrafului 1 se aplica veniturilor obtinute din folosinta directa, din inchirierea sau din folosinta sub orice alta forma a proprietatii imobiliare...

Pentru mai multe detalii  apasati aici

 

Reflectarea in contabilitate a unor operatiuni de perfectionare activa a marfurilor (lohn)

Termenul economic utilizat pentru un anumit tip de activitate economica desfasurata in regim de perfectionare activa este lohnul. Acesta provine din limba germana, de la cuvantul „ lohn” care inseamna „ leafa”.

Contractele in regim de lohn sunt incheiate intre doua parti straine, fiind considerat un contract international. De regula, partile contractante sunt denumite exportator si importator, sau ordonator si executant. De obicei, ordonatorul este o firma cu prestigiu, cunoscuta pe piata internationala. Acest tip de contract se intalneste mai mult in industria usoara (textila, de fabricare a incaltamintei sau a tesaturilor si ornamentelor).

Afacerile in regim de lohn sunt axate pe producerea unor articole, folosind mana de lucru necalificata sau putin calificata, considerata ieftina pe plan international. In cazul in care se foloseste o materie prima, aceasta este importata, prelucrata cu forta de munca locala si apoi exportata din nou...

Pentru mai multe detalii  apasati aici

 

Inspaimantator: Fiscul ne anuleaza inregistrarea in scop de TVA

Care sunt conditiile in care Fiscul ne va anula din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA? Ce se intampla cand Fiscul greseste si face anularea din eroare? Cum ne putem inregistra in scopuri de TVA din nou?

1. Cum efectueaza Fiscul anularea

Pentru contribuabilii declarati inactivi, inregistrarea in scopuri de TVA va fi anulata din oficiu de catre organele fiscale. Lista cuprinzand contribuabilii care au fost scosi din evidenta persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA se afiseaza pe pagina de internet a portalului Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, sectiunea „Informatii publice“.

Data anularii din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA este data de intai a lunii urmatoare celei in care a fost publicat in Monitorul Oficial ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, prin care contribuabilul a fost declarat inactiv...

Pentru mai multe detalii  apasati aici

 

Intocmirea bugetului de trezorerie

In cursul anului 2008 firma XXL S.R.L. s-a confruntat cu o masiva criza neprevazuta de lichiditati necesare platii obligatiilor curente.

Pentru a nu se confrunta cu o asemenea situatie in anul 2009, directorul general al firmei XXL S.R.L. a solicitat directorului financiar sa intocmeasca pentru inceput bugetul de trezorerie pentru luna ianuarie 2009, urmand ca in ianuarie 2009 sa intocmeasca bugetul de trezorerie pentru intreg anul 2009 defalcat pe fiecare luna in parte.

Proiectiile detaliate de flux de numerar/cash-flow sunt cunoscute in literatura de specialitate ca bugete de trezorerie.

Bugetul de trezorerie reprezinta dezvoltarea unei analize previzionate de cash-flow si se axeaza pe planificarea incasarilor si platilor cu scopul de a stabili nivelul de numerar necesar...

Pentru mai multe detalii  apasati aici

Informatii de top de la expertii PortalContabilitate.ro

- cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania -

Vrei sa vezi si tu TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?

Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT - Completeaza formularul de mai jos:

- Vei gasi Legislatie la zi + Consultanta detaliata de la experti

Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului!
Conform cerintelor Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X