email
MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CAFR 7/2014: Hotarare pentru inscrierea la examenul de competenta a stagiarilor la CAFR si membri ai ACA

Hotararea CAFR nr. 7/2014examenul de competentacamera auditorilor financiaristagiariiexamen CAFR

Hotararea CAFR nr. 7/2014 privind aprobarea Procedurilor de inscriere la examenul de competenta profesionala a stagiarilor la CAFR si membri ai ACA a fost recent publicata in Monitor. Mai exact,

Hotararea Camerei Auditorilor Financiari din Romania nr. 7/2014 privind aprobarea Procedurilor de inscriere la examenul de competenta profesionala a persoanelor care au finalizat stagiul la Camera Auditorilor Financiari din Romania si sunt membri cu drepturi depline ai Asociatiei Contabililor Autorizati a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 184 din 14 martie 2014.  


Redam mai jos continutul acestei horarari:

In temeiul prevederilor:
- art. 6 alin (3), art. 13 si 40 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 75/1999 privind activitatea de audit financiar, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
- art. 15 alin. (3) si (4) si art. 35 din Regulamentul de organizare si functionare a Camerei Auditorilor Financiari din Romania, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 433/2011;
- pct. 8 al Acordului de cooperare incheiat intre Camera Auditorilor Financiari din Romania si Asociatia Contabililor Autorizati, la data de 22 decembrie 2010,
 
Consiliul Camerei Auditorilor Financiari din Romania, intrunit in sedinta din 21 februarie 2014, hotaraste:
 
Art. 1. - Se aproba Procedurile de inscriere la examenul de competenta profesionala a persoanelor care au finalizat stagiul la Camera Auditorilor Financiari din Romania si sunt membri cu drepturi depline ai Asociatiei Contabililor Autorizati, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
Art. 2. - Departamentul de admitere, pregatire continua si stagiari va duce la indeplinire prevederile prezentei hotarari.
Art. 3. - Prezenta hotarare se comunica Consiliului pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile.
Art. 4. - Prezenta hotarare se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Presedintele Camerei Auditorilor Financiari din Romania,

Horia Neamtu

Cluj-Napoca,

21 februarie 2014.
Nr. 7.
 
ANEXA
 
PROCEDURI de inscriere la examenul de competenta profesionala a persoanelor care au finalizat stagiul la Camera Auditorilor Financiari din Romania si sunt membri cu drepturi depline ai Asociatiei Contabililor Autorizati

Art. 1. - Prezentele proceduri se aplica urmatoarelor categorii de persoane:

- persoane care au echivalat testul de verificare a cunostintelor in domeniul financiar-contabil pentru accesul la stagiu, conform Hotararii Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din Romania nr. 206/2011 pentru aprobarea Procedurilor de inscriere la stagiu a persoanelor care au obtinut diploma de absolvire ACCA si nu au desfasurat activitati de audit statutar, au efectuat si au finalizat cei 3 ani de stagiu, conform prevederilor Camerei Auditorilor Financiari din Romania (CAFR);
- persoane care au echivalat testul de verificare a cunostintelor in domeniul financiar-contabil pentru accesul la stagiu, conform Hotararii Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din Romania nr. 211/2011 privind adoptarea Procedurilor de inscriere la stagiul organizat de Camera Auditorilor Financiari din Romania a studentilor Asociatiei Contabililor Autorizati care au promovat o parte din examenele organizate de Asociatia Contabililor Autorizati, dar nu au devenit inca membri cu drepturi depline, au efectuat si au finalizat cei 3 ani de stagiu, conform prevederilor CAFR si in timpul celor 3 ani de stagiu au devenit membri cu drepturi depline ai Asociatiei Contabililor Autorizati (ACCA).

Art. 2. - Dupa finalizarea stagiului, persoanele mentionate la art. 1 pot solicita inscrierea la examenul de competenta profesionala pentru atribuirea calitatii de auditor financiar, urmand a sustine numai proba practica din cadrul acestui examen.

Art. 3. - (1) In vederea inscrierii la examen, candidatii vor depune, personal sau prin delegat, la sediul CAFR din municipiul Bucuresti, Str. Sirenelor nr. 67-69, urmatoarele acte:

a) pentru stagiarii care se inscriu prima data la examenul de competenta profesionala:
- cerere-model - afisata pe site-ul CAFR: www.cafr.ro;

- copie de pe diploma de membru ACCA, insotita de traducerea legalizata in limba romana;
- declaratia indrumatorului de stagiu prin care se atesta capacitatea stagiarului de a se prezenta la examen - afisata pe site-ul CAFR: www.cafr.ro. In cazul in care stagiarul a avut mai mult de un indrumator pe perioada stagiului, trebuie depuse declaratii ale tuturor indrumatorilor de stagiu;
- dovada achitarii taxei pentru proba sustinuta din cadrul examenului de competenta profesionala;
- copie de pe cartea de identitate;
- doua fotografii tip 2/3;

b) pentru stagiarii care au fost respinsi la alte sesiuni de examen si se afla in termenul legal pentru sustinerea examenului:
- cerere-model - afisata pe site-ul CAFR: www.cafr.ro;

- dovada achitarii taxei pentru examenul de competenta profesionala;
- copie de pe cartea de identitate;

- doua fotografii tip 2/3
(2) Departamentul de admitere, pregatire continua si stagiari va elibera in momentul inscrierii legitimatia de acces la examen.

Art. 4. - Nota pentru promovarea probei si, implicit, pentru promovarea examenului de competenta profesionala pentru atribuirea calitatii de auditor financiar este minimum 7,00.

Art. 5. - Stagiarii care au finalizat stagiul se pot prezenta la oricare dintre sesiunile examenului de competenta profesionala, organizate de CAFR, in termen de 3 ani de la data finalizarii calendaristice a perioadei de stagiatura.

Art. 6. - Participarea la examen pentru persoanele prevazute la art. 1 se realizeaza conform prevederilor Regulamentului de organizare si desfasurare a examenului de competenta, aprobat prin hotarare a Consiliului CAFR.


de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatie aparute in 2022

IMPORTANT: E-Factura in 50 de intrebari si raspunsuri!


1. Ce inseamna exact tranzactii B2G?

2. Tranzactiile cu societati la care statul este actionar majoritar sunt tranzactii B2G?

3. Odata inregistrati in registrul RO e-Factura, avem obligatia ca toate facturile emise de noi sa fie electronice sau doar cele in relatia B2G?

4. Facturile catre institutii publice, dar care nu implica produse cu risc fiscal, trebuie emise electronic?

5. Parohiile sunt considerate autoritati contractante? Exista pentru ele obligativitatea trimiterii facturilor electronice?

Raspunsurile sunt disponibile in lucrarea E-Factura in 50 de intrebari si raspunsuri!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Hotararea CAFR nr. 7/2014examenul de competentacamera auditorilor financiaristagiariiexamen CAFR

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Data aparitiei: 19 Martie 2014


Votati articolul "CAFR 7/2014: Hotarare pentru inscrierea la examenul de competenta a stagiarilor la CAFR si membri ai ACA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriAlte articole publicate in data de 19 Martie 2014 ARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Noutati in Codul Fiscal 2022 - Monografii contabile actualizate
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT Raportul Special
"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X