email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legea 22/2014 modifica normele privind asociatiile si fundatiile

Legea 22/2014asociatiifundatiiconsiliul de medieredenumirea asociatiei


Legea nr. 22/2014 a modificat Ordonanta nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii prin completarea mai multor articole si prevederi.

Capitolul II, Sectiunea 1, Art. 7

(3) Este interzisa utilizarea in denumirea asociatiei a unor sintagme sau cuvinte susceptibile sa creeze confuzie cu denumirea unor autoritati sau institutii publice de interes national ori local.


Capitolul II, Sectiunea 1, Art. 7 modificat

(3) Este interzis ca denumirea asociatiei sa fie identica sau asemanatoare pana la confuzie cu denumirea altei persoane juridice fara scop patrimonial, constituite potrivit prevederilor prezentei ordonante. Astfel, o denumire este susceptibila de a fi apropriata daca nu apartine unei alte persoane juridice fara scop patrimonial de acelasi fel - asociatie, fundatie sau federatie - prin inscrierea ei anterioara in Registrul national al persoanelor juridice fara scop patrimonial.

Modificat de Art. 1 (1)

(3^1) Prin sintagme sau cuvinte susceptibile sa creeze confuzie cu denumirea unor autoritati sau institutii publice de interes national sau local
se intelege includerea in denumirea asociatiei a unor termeni precum: "comisariat", "inspectorat", "garda", "academie", "autoritate", "consiliu", "agentie" sau derivatele acestora.

Modificat:

(3^1) Este interzisa utilizarea in denumirea asociatiei a unor sintagme sau cuvinte susceptibile sa creeze confuzie cu denumirea unor autoritati sau institutii publice. Prin sintagme sau cuvinte susceptibile sa creeze confuzie cu denumirea unor autoritati sau institutii publice se intelege includerea in denumirea asociatiei a unor termeni si expresii precum: "comisariat", "inspectorat", "garda", "autoritate", "politie", "jandarmerie", "protectia consumatorilor" sau derivatele acestora.


Introdus de catre Art. I. 2.

(3^3) Este interzis ca denumirea asociatiei sa fie identica sau asemanatoare pana la confuzie cu denumirea oricarei structuri profesionale constituite in baza legii si care functioneaza in acord cu aceasta, cum ar fi: "Barou", "Camera", "Uniunea Nationala a Barourilor din Romania", "Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania", "Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti", "Consiliul de Mediere", "Consiliul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania", "Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania", precum si altele asemenea.


Introdus de catre Art. I. 2.

(3^4) Este interzis, sub sanctiunea nulitatii absolute a actului constitutiv si a statutului ca o filiala sau sucursala sa poarte o alta denumire decat cea a asociatiei sau fundatiei care o constituie.


Introdus de catre Art. I. 2.

(3^5) Interdictiile cu privire la denumire prevazute pentru asociatii si fundatii sunt aplicabile in mod corespunzator si pentru federatii.


Modificat de Art. I. 3.:

(4) In cazul nerespectarii dispozitiilor alin. (3), Ministerul Justitiei va refuza motivat eliberarea dovezii disponibilitatii denumirii.

Modificat:

(4) In cazul nerespectarii dispozitiilor alin. (3)-(3^3) si alin. (3^5), Ministerul Justitiei va refuza motivat eliberarea dovezii disponibilitatii denumirii.


CAPITOLUL II Sectiunea a 2a Art. 17.

(3) Dispozitiile art. 7 alin. (1), (3) si (4), ale art. 8-12 si ale art. 14 se aplica in mod corespunzator.

CAPITOLUL II Sectiunea a 2 a Art. 17.

(3) Dispozitiile art. 7 alin. (1), alin. (3)-(3^5) si alin. (4), ale art. 8-12 si ale art. 14 se aplica in mod corespunzator.




de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Legea 22/2014asociatiifundatiiconsiliul de medieredenumirea asociatiei


Data aparitiei: 20 Martie 2014

Votati articolul "Legea 22/2014 modifica normele privind asociatiile si fundatiile":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X