email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retrospectiva: Cele mai importante evenimente din domeniul contabil in aceasta primavara

Forumul strategic al Profesiei Contabiledomeniul audituluiadunarea membrilor FEECECCAR


In aceasta primavara s-au desfasurat mai multe evenimente de importanta semnificativa pentru domeniul contabil.

Prin intermediul institutiilor de profil, organizate la nivel international si in stransa legatura cu institutiile autohtone,

Forumul strategic al Profesiei Contabile

7-8 mai 2014, Varsovia, Polonia


ICAEW a organizat in perioada 7-8 mai 2014 la Varsovia, in parteneriat cu Camera Nationala a Auditorilor din Polonia (KIBR) si Asociatia Contabililor din Polonia (SKWP), editia 2014 a Forumului Strategic al Profesiei Contabile, eveniment la care reprezentantul CECCAR in cadrul Comitetului PMM IFAC a participat in calitate de vorbitor.

Principalele teme ale editiei din acest an au vizat modul in care organismele profesionale contabile trebuie sa se adapteze unui mediu in continua schimbare pentru a ramane relevante, nevoile comunitatii de afaceri si ale economiei nationale in ansamblu, noile forme de cooperare internationala, colaborarea dintre profesie, autoritatile de supraveghere si partile interesate in vederea sustinerii economiilor nationale si implementarea noilor reglementari ale UE.

Forumul anual al OECD

5-6 mai 2014, Paris, Franta


in perioada 5-6 mai 2014 a avut loc la Paris Forumul anual al OECD, cu tema "Economii reziliente pentru societati incluzive", eveniment la care CECCAR a fost reprezentat la cel mai inalt nivel.

Editia din acest an a Forumului a fost organizata in jurul a trei subiecte principale - cresterea inclusiva, locuri de munca de calitate si incredere, analizand astfel natura multilaterala a rezilientei si modul in care pot fi tratate provocarile economice, sociale si de mediu.

Discutiile au subliniat preocupari legate de cresterea inegalitatilor si distributia din ce in ce mai inechitabila a poverilor si recompenselor in cadrul societatilor, precum si de capacitatea guvernelor si a institutiilor  de a gasi solutii echitabile pe termen lung.

In acest context, principalul mesaj al forumului a fost necesitatea consolidarii rezilientei economiilor, societatilor si institutiilor pentru in vederea realizarii unei cresteri sustenabile, echilibrate si incluzive.

Adunarea Membrilor FEE

30 aprilie 2014, Bruxelles, Belgia


In data de 30 aprilie 2014 a avut loc la Bruxelles Adunarea Membrilor FEE, eveniment in cadrul caruia CECCAR a participat prin intermediul reprezentantului sau autorizat.

Principalele subiecte de discutie au fost rapoartele membrilor, cu accent special pe transpunerea la nivel national a Directivei Contabilitate si activitatile de reforma a auditului, proiectele de pe agenda Consiliului FEE si prioritatile strategice ale FEE in ceea ce priveste politica de audit, raportarea corporativa, contabilitatea din sectorul public si politica fiscala.

De asemenea, in cadrul evenimentului a fost organizata o dezbatere privind viitorul auditului si certificarii, avand ca obiectiv analizarea viitoarelor masuri si pozitii potentiale ale FEE in contextul modificarilor de la nivel european din domeniul auditului.

Sursa: CECCAR



de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Forumul strategic al Profesiei Contabiledomeniul audituluiadunarea membrilor FEECECCAR


Data aparitiei: 30 Mai 2014

Votati articolul "Retrospectiva: Cele mai importante evenimente din domeniul contabil in aceasta primavara":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X