email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Radierea din ROI a persoanelor impozabile care in anul urmator inscrierii in registru nu au mai efectuat operatiuni intracomunitare

radierea din ROIregistrul operatorilor intracomunitariformularul 094cifra de afacericod valabil TVA


Va prezentam mai jos un comunicat emis in atentia persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal referitor la radierea din Registrul operatorilor intracomunitari a persoanelor impozabile care in anul urmator inscrierii in registru nu au mai efectuat operatiuni intracomunitare.

Persoana impozabila care in sensul TVA utilizeaza ca perioada fiscala "trimestrul calendaristic" si efectueaza o achizitie intracomunitara de bunuri taxabila in Romania este obligata sa isi schimbe perioada fiscala in "luna calendaristica" prin depunerea formularului 092 "Declaratie de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care utilizeaza trimestrul calendaristic" ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara de bunuri taxabila in Romania".

Aceasta persoana impozabila va utiliza ca perioada fiscala "luna calendaristica" pentru anul curent si pentru anul urmator.

Daca in cursul anului urmator persoana impozabila nu efectueaza nicio achizitie intracomnitara de bunuri va reveni la "trimestrul calendaristic" drept perioada fiscala si in acest sens trebuie sa depuna formularul 094 "Declaratie privind cifra de afaceri in cazul persoanelor pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent".

Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 care in anul urmator inscrierii in Registrul operatorilor intracomunitari nu au mai efectuat operatiuni intracomunitare si nu au solicitat radierea din Registrul operatorilor intracomunitari vor fi radiate, din oficiu, din registru de catre organul fiscal.


Radierea din Registrul operatorilor intracomunitari se face in baza Deciziei privind radierea emise de catre organul fiscal competent, care se comunica contribuabilului. Radierea din Registrul operatorilor intracomunitari produce efecte incepand cu data comunicarii deciziei.

De la data radierii din Registrul operatorilor intracomunitari, contribuabilul nu mai are un cod valabil de TVA pentru operatiunile intracomunitare.

Persoanele radiate din Registrul operatorilor intracomunitari pot solicita reinscrierea in Registrul Operatorilor intracomunitari dupa inlaturarea cauzelor care au determinat radierea, daca intentioneaza sa efectueze una sau mai multe operatiuni intracomunitare.

Temei legal: art. 156^1 alin. (6), (6^2), art. 158^2 alin. (10) din Codul fiscal



Sursa: Finante Arges



de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
radierea din ROIregistrul operatorilor intracomunitariformularul 094cifra de afacericod valabil TVA


Data aparitiei: 04 Noiembrie 2014

Votati articolul "Radierea din ROI a persoanelor impozabile care in anul urmator inscrierii in registru nu au mai efectuat operatiuni intracomunitare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X