Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
ANAF si MFP Contabilul.ro | ANAF si MFP

Trei angajati ANAF sunt suspectati de furnizarea de date intr-un caz de evaziune de 16,5 milioane euro

Data aparitiei: 20 Mai 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Functionari ANAFfurnizarea de dateevaziune fiscalafacturile fictiveprocurorii

Potrivit unor informatii recente, trei functionari de la ANAF sunt cercetati pentru compromiterea intereselor justitiei si favorizarea faptuitorului, dupa ce ar fi dat unei persoane cercetate informatii despre probe, audieri de martori si cereri de inscrisuri dintr-un dosar de evaziune cu un prejudiciu estimat la 16,5 milioane de euro.

Potrivit Mediafax, tribunalul Bucuresti arata, intr-un comunicat de presa, ca in dosarul in care miercuri au loc 34 de perchezitii, in Bucuresti si judetele Ilfov, Valcea si Prahova, sunt cercetati si trei functionari din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), pentru savarsirea infractiunilor de "compromitere a intereselor justitiei" si "favorizarea faptuitorului".

Astfel, cei trei functionari ANAF sunt suspectati ca ar fi divulgat unei persoane cercetate in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani, cu un prejudiciu estimat la 16,5 milioane de euro, mai multe date si informatii privind "data si mijloacele prin care urmau a fi administrate anumite probe in prezenta cauza penala (audieri de martori, obtinerea de inscrisuri etc.), in scopul ingreunarii efectuarii urmaririi penale", informeaza HotNews.ro.

Potrivit procurorilor, in perioada 2009 - 2014, reprezentantii a 11 societati comerciale care au ca obiecte de activitate lucrari de constructii, servicii de curatenie, comert cu produse petroliere, lucrari de demolare si restaurante, ar fi inregistrat in evidentele contabile si ar fi declarat organelor fiscale cheltuieli privind achizitii fictive de la doua firme de tip "fantoma", producand astfel un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ sapte milioane de euro.

"Dupa incasarea in conturile bancare ale societatilor cu "comportament de tip fantoma" a sumelor inscrise in facturile fictive pe care acestea din urma le-au emis, acestea au fost fie retrase in numerar direct din conturile societatilor cu comportament ᅡde tip fantomaᅡ, fie revirate in conturile personale ale reprezentantilor acestora din urma, de unde au fost retrase in numerar si restituite dispunatorilor platilor sau virate in conturile personale ale acestora din urma, in scopul disimularii provenientei ilicite a acestor sume. Suma ce formeaza obiectul procesului de ᅡspalare a banilorᅡ este in cuantum de aproximativ 9,5 milioane euro", a precizat Parchetul Capitalei, citeaza HotNews.ro.

Aceeasi sursa informeaza ca anchetatorii au facut perchezitii, in acest dosar, la firme si la persoane suspectate de spalare de bani si evaziune fiscala.

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X