email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANABI: Noua institutie care va recupera prejudiciile produse prin infractiuni. Care vor fi atributiile?

bunuri confiscateanafanabiprejudiciiinstitutieconfiscare de bunuri

Recent a fost publicat spre dezbatere  Regulamentul de functionare a Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI). Institutia isi propune sa recupereze si sa gestioneze bunurile sechestrate/confiscate in urma procedurilor judiciare si de gestiunea lor pana la finalizarea proceselor.

Se estimeaza ca in luna martie ar putea fi incheiate etapele finale privind aprobarea acestui regulament.

Click aici pentru a consulta regulamentul institutiei!

Intr-o analiza recenta, portalul Cursdeguvernare.ro a prezentat informatii detaliate referitoare la modul in care va functiona Agentia, incluzand procedurile si atributiile detinute de institutie.

"    Va actiona intr-o zona total descoperita in momentul de fata – administrarea bunurilor pe durata procesului. Aceasta se face acum de catre procurori si politisti, care ajung sa fie blocati si in astfel de activitati, in loc sa se ocupa de investigatii
    Agentia se ocupa pana la finalul procesului de bunurile indisponibilizate anticipat. Atunci cand se va pronunta o hotarare definitiva de condamnare cu confiscare de bunuri, se va sti cu precizie unde sunt bunurile, care dintre ele au fost valorificate anticipat, unde se afla banii. Nu vor mai exista situatii, ca acum, cand ANAF se trezeste peste noapte cu un bun despre care nu stie nimic, pe care trebuie sa-l identifice etc.
    Agentia va face si publicitatea bunurilor sechestrate, pentru a le valorifica. Toate vor fi expuse pe site, vor putea fi vazute de toata lumea, doritorii pot licita pentru achizitionarea lor, daca vor fi scoase la licitatie", mentioneaza sursa amintita.

De asemenea, in ce priveste Registrul bunurilor indisponibilizate, se precizeaza ca va fi instituita o baza de date cu toate datele depsre un bun confiscat, de catre toate institutiile implicate. Aceasta baza de date  va permite vizualizarea in orice moment a situatiei acelui bun.

"Informatia este integrata, toti cei implicati vor avea acces si toti o vor completa, incepand cu procurorul sau judecatorul care dispune sechestrul, si terminand cu ANAF si executorii judecatoresti", scrie Cursdeguvernare.ro.

Referitor la "Repararea de prejudiciu", retinem urmatoarele aspecte, redate de sursa de mai sus:

    In 95% din cazurile de care se va ocupa Agentia este vorba de sechestre in vederea confiscarii.
    Procurorii dispun insa sechestru si pentru recuperarea prejudiciului. Recuperarea va fi facuta de victime, respectiv de ANAF, in cazul in care este prejudiciat statul. in cazul administratiilor locale, ele trebuie sa se ocupe de recuperarea prejudiciului.
    In majoritatea dosarelor cu prejudiciu victima este statul, de aici aceasta presiune din ultimul timp pe ANAF.

In ce priveste bunurile imobile, se mentioneaza ca daca acestea sunt sechestrate, pe tot timpul procesului se vor afla la Agentie, iar la finalul procesului, acestea vor fi vandute de ANAF, asa cum se procedeaza si in prezent, pentru inca 2-3 ani.

De asemenea, Agentia poate sa aleaga reutilizarea bunurilor in loc de vanzarea prin intermediul ANAF.

 


de Miruna Petrache

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
bunuri confiscateanafanabiprejudiciiinstitutieconfiscare de bunuri


Data aparitiei: 25 Februarie 2016

Votati articolul "ANABI: Noua institutie care va recupera prejudiciile produse prin infractiuni. Care vor fi atributiile?":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X