Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a acceptat demisiile celor doi reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice si ANAF dupa ce procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 20 octombrie 2016, fata de acestia.
”Am spus-o inca de la inceputul mandatului meu, Ministerul Finantelor Publice si ANAF sunt printre cele mai importante institutii din Romania, iar reprezentantii lor trebuie sa fie mai presus de orice suspiciune. Asupra integritatii membrilor din conducerea Ministerul Finantelor Publice si ANAF nu trebuie sa existe nicio urma de indoiala”, a spus ministrul Finantelor, Anca Dragu.
Ministerul de Finante anunta in comunicatul transmis ca ANAF a pus la dispozitia DNA toate documentele solicitate si va continua sa ofere toate informatiile necesare pentru finalizarea anchetei.
Potrivit unui comunicat transmis vineri de DNA, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile fata de Ana Jarda, la data faptelor director in cadrul Directiei generale management al domeniilor reglementate specific din cadrul MFP, membru al Comisiei pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor, Daniel Diaconescu, la data faptelor, directorul general al Directiei generale de informatii fiscale din cadrul ANAF, membru al aceleiasi comisii, Mariana Vizoli, la data faptelor director al Directiei de legislatie in domeniul TVA din cadrul MFP, membru al comisiei mentionate, Ciprian Badea, la data faptelor director general al Directiei generale juridice din cadrul MFP, vicepresedintele comisiei, si Monica Negrutiu, la data faptelor directorul general al Directiei generale de reglementare a colectarii creantelor bugetare - ANAF si membru al comisiei.
Cei cinci functionari publici sunt acuzati de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Cartea verde a contabilitatii
Totodata, doi administratori ai unor societati comerciale, respectiv Cornel si Viorel Potirniche, sunt urmariti penal sub control judiciar pentru complicitate la infractiunea de evaziune fiscala in forma continuata, informeaza Agerpres.
Potrivit procurorilor, in perioada 2010 - 2014, patru societati cu activitate de producere si comercializare a bauturilor alcoolice, detinute sau controlate de George Ivanescu, Catalin Bucura, Gheorghe Zlotea si de alte persoane, au produs un prejudiciu total de 597.218.168 (aproximativ 132 milioane de euro) bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligatiilor fiscale.